Κόσμος

Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ προς το Ιράν για τα πυρηνικά

Την επιβολή νέων περιορισμών στο μη στρατιωτικό πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ θέλουν να ενισχύσουν την “μέγιστη πίεση” στο Ιράν, ανανεώνοντας ταυτόχρονα τις άδειες για τρία τρέχοντα έργα στο πλαίσιο της διεθνούς συμφωνίας του 2015, από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν με απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Από τις 4 Μαΐου κάθε βοήθεια για την επέκταση του εργοστάσιου παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Μπουσέχρ πέρα από τον υπάρχοντα αντιδραστήρα του», που κατασκευάστηκε από τη Ρωσία, «θα τιμωρείται με αμερικανικές κυρώσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μόργκαν Ορτάγκους σε ανακοίνωσή του.

«Επιπλέον, οποιαδήποτε δραστηριότητα για τη μεταφορά εμπλουτισμένου ουρανίου από το Ιράν σε αντάλλαγμα με φυσικό ουράνιο θα τιμωρείται με κυρώσεις», πρόσθεσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ, καλώντας την Τεχεράνη να «σταματήσει» τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Τέλος όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ουάσιγκτον διεμήνυσε ότι δεν είναι πλέον ανεκτή η αποθήκευση βαρέος ύδατος από το Ιράν που παράγονται εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ανανέωσε τις εξαιρέσεις των αμερικανικών κυρώσεων, για επιπλέον 90 ημέρες, για τρία τρέχοντα έργα στον μη στρατιωτικό πυρηνικό τομέα του Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία