Κόσμος

Νέες προκλήσεις από Τσαβούσογλου! “Θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο”

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να δηλώνει πως θα ανοίξουν την Αμμόχωστο.

Ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξή του στο CNN Turk και σε σχετική ερώτηση απάντησε πως: «Κάνουμε προετοιμασίες. Ναι θα ανοίξουμε την Αμμόχωστο. Στην ανατολική Μεσόγειο κανένας δεν μπορεί να μας κάνει υποδείξεις ούτε μπορεί να μας εμποδίσει. Εμείς θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας όπως και των Τουρκοκυπρίων».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία απειλεί πως θα ανοίξει την σφραγισμένη Αμμόχωστο καθώς τον Ιούνιο σχετικές δηλώσεις είχε κάνει ο “υπουργός εξωτερικών” του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι.

Συγκεκριμένα είχε τονίσει πως “ήρθε πλέον η ώρα να κάνουμε ένα απτό βήμα για τα Βαρώσια”, ενώ είχε κάνει γνωστό πως στην Αμμόχωστο θα έμπαινε ομάδα ειδικών, η οποία θα έκανε “επιστημονική” καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων, ακίνητων και μη.

Να θυμίσουμε πως η Αμμόχωστος έχει κηρυχθεί “ πόλη προς επιστροφή” και έπρεπε να είχε επιστραφεί στου νόμιμους κατοίκους καθώς και να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των νόμιμων ιδιοκτητών, σύμφωνα με την αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όλες οι θεωρίες για το πώς η Μοσάντ εντόπισε τον Χαμενεΐ – Εμφυτεύματα δοντιών, χακάρισμα app προσευχής και κάμερα στο δαχτυλίδι του
Το Ισραήλ χάκαρε όλες τις κάμερες κυκλοφορίας της Τεχεράνης, σύμφωνα με τους Financial Times -Εξετάζεται ακόμα και κατάσκοπος μέσα στους Φρουρούς της Επανάστασης
Ο Αλί Χαμενεΐ 9
Στην Κύπρο ο ΥΠΑΜ της Βρετανίας, Τζον Χίλι: «Η φιλία των δύο χωρών παραμένει σταθερή απέναντι στις απειλές του Ιράν»
Αντιδράσεις στο Λονδίνο για την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ - Τον κατηγορούν για καθυστέρηση στην ανάπτυξη στρατιωτικών ενισχύσεων στις στρατιωτικές βάσεις της Κύπρου
Αριστερά ο Βρετανός ΥΠΑΜ, Τζον Χίλι, δεξιά ο Κύπριος ΥΠΑΜ, Βασίλης Παλμάς