Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέες προκλήσεις Χουλουσί Ακάρ για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας – «Απέναντι στην Τουρκία είναι λίγα»

Νέες προκλήσεις Χουλουσί Ακάρ για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας – «Απέναντι στην Τουρκία είναι λίγα»

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, θέτοντας και πάλι θέμα αποστρατιωτικοποίησης νησιών της Ελλάδας.

Μιλώντας στο κανάλι haberturk, ο Ακάρ αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας αλλά και στο Αιγαίο και στα νησιά μας, όπως άλλωστε έχει κάνει ουκ ολίγες φορές.

«H Eλλάδα επιχειρεί να δημιουργήσει κάποιες συμμαχίες. Μα εμείς ήδη είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ. Επίσης, με ένα υπερβολικό τρόπο, προβάλλουν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Εμείς λέμε πως αν αυτά τα εξοπλιστικά είναι για την άμυνα τους είναι πολλά, αν όμως έχουν στόχο την Τουρκία τότε είναι λίγα… Να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Είναι δεδομένη και η οικονομική τους κατάσταση» είπε ο Ακάρ, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών. 

«Η Συνθήκη της Λωζάννης λέει πως τα συγκεκριμένα νησιά πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα. Υπάρχει συμφωνία, όλοι συμφώνησαν και είπαν “ναι”. Αυτά τα νησιά είναι συγκεκριμένα, η ονομασία τους οι συντεταγμένες τους, οι θέσεις τους. Εσείς έχετε στρατιωτικοποιήσει αυτά τα νησιά, 16 απο αυτά. Μας λένε “ας μη μιλήσουμε γι αυτά”… Μα γιατί όχι; Αν μιλάμε για διεθνές δίκαιο, από αυτό το θέμα θα ξεκινήσουμε».

Αναφερόμενος μάλιστα στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» υποστήριξε πως «όταν στρατιωτικοποιούνται αυτά τα νησιά, τότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας που έχουν αμυντικό στόχο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις