Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέες συγκρούσεις με τα “κίτρινα γιλέκα” στο Παρίσι

Νέες συγκρούσεις με τα “κίτρινα γιλέκα” στο Παρίσι
photo Reuters

Συγκρούσεις ξέσπασαν στη διαδήλωση που διοργάνωσαν τα “κίτρινα γιλέκα” για 10ο συνολικά σαββατοκύριακο στο Παρίσι και στην υπόλοιπη Γαλλία.

Τα “κίτρινα γιλέκα” διαμαρτύρονται για την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν και οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε ειρηνικό κλίμα στην μεγαλύτερη διάρκειά τους, όμως το απόγευμα ξέσπασαν επεισόδια στο Παρίσι ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές έριξαν κροτίδες, πέτρες και μπουκάλια ενώ η αστυνομία απάντησε με ρίψεις νερού υπό πίεση και δακρυγόνων προκειμένου να τους απωθήσει. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της αστυνομίας περίπου 7000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι και 27.000 συνολικά στη Γαλλία. Την ίδια ώρα το περασμένο Σάββατο τα “κίτρινα γιλέκα” ανερχόταν σε 32.000.

Σύμφωνα με το Reuters ένταση είχαμε και στη Μασσαλία, ενώ οι κινητοποιήσεις έλαβαν μέρος σε αρκετές πόλεις της Γαλλίας, με το σύνθημα “Μακρόν παραιτήσου” να είναι στο στόμα πολλών διαδηλωτών.

Άλλοι μετέφεραν ψεύτικα φέρετρα και κρατούσαν ένα τριαντάφυλλο, ως φόρο τιμής στους 10 ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, από τις 17 Νοεμβρίου, στην πλειονότητά τους σε δυστυχήματα, όταν οι διαδηλωτές έκλειναν τους δρόμους. Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί (διαδηλωτές ή αστυνομικοί).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις