Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Νεκρή σε αεροπορικό δυστύχημα μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Ρωσία

Νεκρή σε αεροπορικό δυστύχημα μια από τις πλουσιότερες γυναίκες στη Ρωσία
Φωτογραφία Reuters

Μια από τις πιο πλούσιες γυναίκες στη Ρωσία, η Νατάλια Φίλεβα, είναι ανάμεσα στα θύματα του αεροπορικού δυστυχήματος που σημειώθηκε την Κυριακή (31.03.2019) κοντά στη Φρανκφούρτη.

Η Νατάλια Φίλεβα, συνιδιοκτήτρια της αεροπορικής εταιρίας S7, έχασε τη ζωή της όταν το μικρό επιβατικό αεροσκάφος που τη μετέφερε μαζί με τον πατέρα της, συνετρίβη λίγο έξω από τη Φρανκφούρτη. Κανείς τους δεν διασώθηκε.

Το εξαθέσιο αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τη Γαλλία με προορισμό το Έγκελσμπαχ στην Έσση, νότια της Φραγκφούρτης, συνετρίβη σε χωράφι και τυλίχθηκε στις φλόγες. Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 13:30(σ.σ. 16:30 ώρα Ελλάδας. Νεκροί εκτός από την 55χρονη επιχειρηματία είναι ο πατέρας της και ο χειριστής του αεροπλάνου.

Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά ως τώρα.

Το γεγονός πως η Νατάλια Φίλεβα ήταν ανάμεσα στους νεκρούς του αεροπορικού δυστυχήματος επιβεβαίωσε η ρωσική αεροπορική εταιρία σε ανακοίνωσή της. Η Φίλεβα ήταν βασική μέτοχος της S7. Επικεφαλής της εταιρίας είναι ο σύζυγός της Βλαντίσλαβ Φίλεφ.

Η Νατάλια Φίλεβα – Φωτογραφία Reuters

Το 2018, το Forbes είχε κατατάξει την 55χρονη Φίλεβα στην 4η θέση των πιο πλούσιων γυναικών στη Ρωσία, με περιουσία η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι ανερχόταν σε 600 εκατομμύρια δολάρια.

«Την 31η Μαρτίου 2019 η Νατάλια Φίλεβα, μέτοχος της εταιρείας S7, σκοτώθηκε σε ηλικία 55 ετών [στη συντριβή] κατά τη διάρκεια της καθόδου ενός ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Epic-LT προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η ρωσική αεροπορική εταιρεία.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Σύμφωνα με την S7, για το δυστύχημα θα διενεργηθεί έρευνα από μια διεθνή επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν Ρώσοι ειδικοί στην ασφάλεια των πτήσεων.

Η γερμανική υπηρεσία ελέγχου των πτήσεων DFS ανέφερε στο Sputnik ότι ο πιλότος δεν ανέφερε κάποιο πρόβλημα πριν το μικρό αεροσκάφος εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Σημειώνεται ότι αυτοκίνητο της αστυνομίας το οποίο έσπευδε στο σημείο του δυστυχήματος συγκρούστηκε με άλλο όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο επιβαίνοντες στο τελευταίο και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις