Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του Boeing που συνετρίβη στο Τέξας

Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες του Boeing που συνετρίβη στο Τέξας

Δυο πτώματα έχουν ανασύρει ήδη οι αρχές από τα συντρίμμια του Boeing 767 που συνετρίβη το περασμένο Σάββατο (23.02.2019) κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Τέξας. Οι αρχές έχουν στα χέρια τους βίντεο που έχει καταγράψει καρέ καρέ τη συντριβή!

Η αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, όταν αεροπλάνο Boeing 767 που εκτελούσε πτήση για λογαριασμό της υπηρεσίας Prime της Amazon, συνετρίβη σε κόλπο λίγα χιλιόμετρα έξω από το Χιούστον, του Τέξας.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη διαχειριζόταν η αεροπορική εταιρία Atlas Air Worldwide. Το Boeing 767 συνετρίβη καθώς πλησίαζε το διεθνές αεροδρόμιο George Bush και οι τρεις επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, ανέφεραν σε ανακοινώσεις τους, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, τόσο η εταιρία Atlas όσο και η Boeing.

Ήδη, σύμφωνα με τον Μπράιαν Χόθορν, σερίφη της Κομητείας Τσέιμπερς, έχουν ανασυρθεί οι δυο σοροί και οι έρευνες συνεχίζονται για να βρεθεί και η τρίτη.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB) έχει ανακτήσει video διάρκειας περίπου 5 δευτερολέπτων όπου έχει καταγραφεί η στιγμή της συντριβής. Το video ντοκουμέντο καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα επιτήρησης φυλακής που βρίσκεται στην περιοχή.

Όπως φαίνεται στο video, το αεροπλάνο κάνει πολύ απότομη κάθοδο με «το ρύγχος στραμμένο προς το έδαφος», τόνισε ο Ρόμπερτ Σούμγουολτ, πρόεδρος του NTSB κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον ίδιο, πως δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση από τους χειριστές πως αντιμετώπιζαν κίνδυνο.

Στις έρευνες μετέχει και το FBI αλλά ερωτηθείς σχετικά ο εκπρόσωπός του ειδικός ερευνητής Πέρι Τέρνερ τόνισε πως δεν υπάρχουν υπόνοιες πως πρόκειται για κάτι περισσότερο από ένα δυστύχημα.

Το 767 συνετρίβη στο βόρειο άκρο του Κόλπου Τρίνιτι, κοντά στη μικρή πόλη Ανάουακ, περίπου 32 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του αεροδρομίου, περίπου στις 12:40 (τοπική ώρα, το περασμένο Σάββατο). Είχε απογειωθεί από το Μαϊάμι.

Για μια στιγμή «θλίψης για όλους μας» έκανε λόγο ο Μπιλ Φλιν, διευθύνων σύμβουλος της Atlas, διαβεβαιώνοντας πως η εταιρεία «συνεργάζεται στενά» με τις αρμόδιες ομοσπονδιακές και τοπικές υπηρεσίες «επί του πεδίου στο Χιούστον».

Η Atlas διαχειρίζεται έναν στόλο εμπορευματικών αεροσκαφών Boeing 767 για λογαριασμό της Amazon, βάσει συμφωνίας που κλείστηκε το 2016.

Η Boeing έστειλε ειδικούς σε τεχνικά θέματα για να συνδράμουν τα στελέχη της NTSB που διενεργούν την έρευνα για το δυστύχημα, ανέφερε η κατασκευάστρια σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις