Τρίτη, 14 Μαΐ
18oC Αθήνα

«Νεκρώνουν» τα αεροδρόμια της Γαλλίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Το απεργιακό κύμα που σαρώνει την Ευρώπη δεν άφησε ανεπηρέαστη ούτε τη Γαλλία.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στη Γαλλία ξεκίνησαν απεργία από σήμερα το πρωί και αυτό θα οδηγήσει στην ακύρωση του 50% των πτήσεων που έχουν προγραμματιστεί να «πετάξουν» από το Ορλί και του 25% από το Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η Γενική Διεύθυνση της Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC). 

Συνολικά τέσσερις ενώσεις της Πολιτικής Αεροπορίας έχουν προκηρύξει απεργία από την Τρίτη έως το Σάββατο, καταγγέλλοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης να συγχωνεύσει τον γαλλικό εναέριο χώρο με εκείνον της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ελβετίας, φοβούμενοι πως η DGAC θα χάσει τον δημόσιο χαρακτήρα της.

Εκτός από τα δυο κύρια αεροδρόμια του Παρισιού, από την απεργία αναμένεται να κλείσουν και πολλοί περιφερειακοί αερολιμένες «όπως στο Πο, στο Μπιαρίτς, στη Γκρενόμπλ, στη Λα Ροσέλ, στο Σαμπερί και στη μισή υπόλοιπη χώρα», τόνισε από την πλευρά της η Ένωση Γαλλικών Αεροδρομίων (UAF). 

«Η DGAC δεν πρόκειται να αποσυντεθεί, δεν θα εξαφανισθεί», το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση Σαρκοζί ο διευθυντής Πολιτικής Αεροπορίας Πατρίκ Γκαντίλ, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μια ημέρα πριν από την απεργία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε