Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νεκρός επιχειρηματίας και επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν

Νεκρός επιχειρηματίας και επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν
Πηγή φωτογραφίας: Facebook

Σε θρίλερ έχει εξελιχθεί ο θάνατος του Λετονο-Αμερικανού επιχειρηματία, Dan Rapoport, ο οποίος ήταν επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν

Σύμφωνα με τη βρετανική “Daily Mail”, ο 52χρονος βρέθηκε νεκρός στο δρόμο, έξω από το σπίτι του στην Ουάσινγκτον, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της 14ης Αυγούστου. Πάνω του είχε το σπασμένο κινητό του, 2.620 δολάρια, ένα μπρελόκ και ένα σπασμένο λευκό ακουστικό. 

Η πρώην συντάκτρια του ρωσικού Tatler, Yuniya Pugacheva, ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας αυτοκτόνησε αφού άφησε ελεύθερο τον σκύλο του, τον Boy, που κουβαλούσε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και μετρητά. Η σύζυγος του, Αλένα, λέει ότι δεν αυτοκτόνησε και ότι οι πηγές της Pugacheva είναι εκτός πραγματικότητας.

Η “Daily Mail”, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές από την Ουάσινγκτον, τονίζει ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και πιθανότατα δεν αντιμετωπίζεται ως αυτοκτονία, ενώ αναμένεται και έκθεση ιατροδικαστή.

Από τη Μόσχα.. στο Κίεβο

Ο Rapoport, ένας επιχειρηματίας που διηύθυνε το νυχτερινό κέντρο Soho Rooms στη Μόσχα μέχρι το 2007 και στη συνέχεια έζησε στην Ουάσιγκτον από το 2012 έως το 2016 με την πρώτη του σύζυγο, Irina. Τότε, έφυγε για το Κίεβο, αφού πούλησε το σπίτι του στην Ιβάνκα Τραμπ, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ.

Μέχρι φέτος, ζούσε στο Κίεβο με τη δεύτερη σύζυγό του, την Ουκρανή ιολόγο Αλένα, και τη μικρή τους κόρη. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, έστειλε την οικογένειά του στη Δανία και επέστρεψε στις ΗΠΑ, σχεδιάζοντας να τους φέρει εκεί αργότερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις