Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

“Μπάσταρδοι αστυνομικοί”: Αυτό φώναξε ο μακελάρης του Βερολίνου πριν πέσει νεκρός

“Μπάσταρδοι αστυνομικοί”: Αυτό φώναξε ο μακελάρης του Βερολίνου πριν πέσει νεκρός

Ο Τυνήσιος Άνις Άμρι φώναξε «μπάσταρδοι αστυνομικοί», πριν πέσει νεκρός έξω από το Μιλάνο, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με δυο ιταλούς αστυνομικούς, την περασμένη νύχτα, δήλωσαν οι υπεύθυνοι των ερευνών.
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ένας από τους δυο αστυνομικούς έχει τραυματισθεί στον ώμο, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο ‘Αμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες με τον σκοό αυτόν εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.

«Θα μπορούσε να πραγματοποιήσει και άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις, ήταν ένας άκρως επικίνδυνος φυγόδικος», δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι. Ο ‘Αμρι, βάσει των μαρτυριών των αστυνομικών, είχε απασφαλίσει το περίστροφο, για να μπορεί αμέσως να πυροβολήσει, όπως και έπραξε.

Ο νομάρχης του Μιλάνου, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι ο ‘Αμρι εντοπίσθηκε κατά την διάρκεια ελέγχου ρουτίνας, αλλά στο πλαίσιο των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας.

Το δρομολόγιο του τρόμου ως το Μιλάνο

 

Ερωτήματα σχετικά με το πως ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Ευρώπη αυτές τις μέρες κατάφερε να περάσει από τα σύνορα τριών χωρών, χωρίς να γίνει αντιληπτός, προκύπτουν στην περίπτωση του Τυνήσιου Ανίς Αμρί, ο οποίος τα ξημερώματα έπεσε νεκρός, από σφαίρες Ιταλών αστυνομικών, στο Μιλάνο.

Στο briefing της γερμανικής κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι δέχονται τεράστια πίεση από τους δημοσιογράφους σχετικά με το πως ο Ανίς Αμρί κατάφερε να ταξιδέψει ελεύθερα μέσα στη Γερμανία αλλά και να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει την τρομοκρατική του ενέργεια κάτω από “την μύτη” των αρχών, ιδιαίτερα από την στιγμή που υπάρχει βίντεο που τον δείχνει να μπαίνει και να βγαίνει σε τζαμί που συνδέεται με το “Ισλαμικό Κράτος” πριν από το μακελειό στο Βερολίνο.

Οι εκπρόσωποι είναι ιδιαίτερα απολογητικοί και απαντούν συνεχώς στους δημοσιογράφους πως οι σχετικές ερωτήσεις δεν μπορούν να απαντηθούν καθώς θα ήταν ασέβεια για τους νεκρούς της επίθεσης, πολλοί από τους οποίους ακόμα δεν έχουν θαφτεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές ο Αμρί ακολούθησε το δρομολόγιο Σαμπερί (Γαλλία) – Τορίνο και από εκεί στο Μιλάνο, στο οποίο έφτασε δύο περίπου ώρες πριν εμπλακεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με τους Ιταλούς αστυνομικούς, γεγονός που οδήγησε στον θάνατό του.

Το όπλο του Αμρί

Το όπλο με το οποίο πυροβόλησε κατά των Ιταλών αστυνομικών, είναι το ίδιο με το οποίο σκότωσε τον Πολωνό οδηγό της νταλίκας, την οποία τελικώς οδήγησε μέσα στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Καρέ – καρέ η εξουδετέρωση του μακελάρη

Σύμφωνα με τον υπουργό, περίπου στις 3 τα ξημερώματα στο Μιλάνο, κατά τη διάρκεια μιας περιπολίας ρουτίνας οι αστυνομικοί μας σταμάτησαν έναν άνθρωπο που έδειχνε πολύ ύποπτος. Ο ύποπτος χωρίς να διστάσει έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον αστυνομικό που του ζήτησε τα στοιχεία του.

Ο αστυνομικός αντέδρασε άμεσα, ευτυχώς δεν πληγώθηκε θανάσιμα και βρίσκεται στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί αντέδρασαν και το άτομο που επιτέθηκε είναι νεκρό. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το άτομο που σκοτώθηκε είναι ο Ανίς Αμρί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μινίτι, δήλωσε πως ευχαρίστησε τον αστυνομικό που πυροβολήθηκε, που ονομάζεται Κριστιάν Μόβιο, εκ μέρους ολόκληρου του υπουργείου αλλά και της ιταλικής αστυνομίας. “Του είπα και καλά Χριστούγεννα”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. “Ήταν ο πλέον καταζητούμενος και καταφέραμε αμέσως να τον ταυτοποιήσουμε και να τον εξουδετερώσουμε. Αυτό σημαίνει ότι η ασφάλειά μας, δουλεύει”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναφορά στον πληγωμένο αστυνομικό, συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα.

“Ενημερώσαμε τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα της Γερμανίας, την αστυνομία και τις αρχές.” σημείωσε ο υπουργός.

 Το ανθρωποκυνηγητό για τον Αμρί, ξεκίνησε από την Πέμπτη. Ο Ανίς Αμρί είναι ο μοναδικός ύποπτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Βερολίνο, από τη στιγμή που ο 23χρονος Πακιστανός που είχε πιαστεί 2 χιλιόμετρα από το σημείο της επίθεσης.

 Όλα έγιναν στις τρεις τα ξημερώματα στην πλατεία της Πρώτης Μαΐου. Το πλήρωμα ενός περιπολικού είδε έναν νεαρό βορειοαφρικανό να κινείται μόνος στο δρόμο και αποφάσισε να κάνει έλεγχο.
Όταν οι αστυνομικοί τον κάλεσαν να σταματήσει και να τους δείξει τα έγγραφά του εκείνος έβγαλε ένα όπλο από το σακίδιό του και πυροβόλησε τον έναν από τους δύο αστυνομικούς στον ώμο.
Ο δεύτερος αστυνομικός αντέδρασε άμεσα. Ανταπέδωσε τα πυρά και σκότωσε τον νεαρό.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε