Κόσμος

«Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στο Ιντλίμπ» λένε οι Τούρκοι! Τι ζητά η Μέρκελ

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε σε επίθεση στη βορειοδυτική επαρχία της Συρίας Ιντλίμπ, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο υπουργός, σύμφωνα με το NTV, έκανε τις δηλώσεις μετά μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της τουρκικής βουλής με θέμα την κατάσταση στην Ιντλίμπ.

Τι ζητά η Μέρκελ για το Ιντλίμπ

Δεδομένης της κατάστασης των προσφύγων στη βόρεια Συρία, η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ τάσσεται υπέρ μια ζώνης ασφαλείας στο Ιντλίμπ.

«Αυτό είναι απαραίτητο για να αντιμετωπίσουμε τη σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, τις οποίες αντλεί από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Με τη ζώνη ασφαλείας, η Μέρκελ υιοθέτησε μια πρόταση που είχε κάνει η υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ για την προστασία και τον εφοδιασμό των Σύρων προσφύγων. Η ηγέτις του CDU δήλωσε κατά την συνεδρίαση ότι θα ήταν καλό αν η διεθνής κοινότητα δημιουργούσε μια τέτοια ζώνη ασφαλείας. Στη συνεδρίαση της ΚΟ, η Μέρκελ δεν τάχθηκε όμως υπέρ της αμφιλεγόμενης, υπό τουρκική κατοχή, ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία, όπως τονίστηκε.

Click4more: Βόμβες Αποστολάκη για προκλήσεις Ερντογάν! “Αυτός που φοβάται τον πόλεμο, χάνει πριν πολεμήσει”!

Στην κοινοβουλευτική ομάδα των συντηρητικών κομμάτων (CDU / CSU), η Μέρκελ εξήγησε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επιθυμεί να πραγματοποιηθεί τετραμερής διάσκεψη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ίδια έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της πραγματοποίησης μιας τέτοιας συνάντησης.

Η Μέρκελ επέκρινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την πολιτική της Δύσης για τη Συρία. Έχει αποδειχθεί ότι μια αλλαγή κυβέρνησης δεν είναι δυνατή έξωθεν, διότι ο πόλεμος οδήγησε μόνο στη ριζοσπαστικοποίηση πολιτών. Η Τουρκία ήταν μία εκ των χωρών οι οποίες επωμίσθηκαν το βάρος του πολέμου στη Συρία. Ο Ερντογάν δήλωσε αρκετές φορές ότι είναι ικανοποιημένος από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή βοήθεια για τη χώρα του. Η κατάσταση είναι πλέον πολύπλοκη επειδή η Ρωσία και ο συριακός στρατός δρουν μαζί. Η Τουρκία είχε το καθήκον να αφοπλίσει ισλαμιστές μαχητές. Αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του de. Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ