Κόσμος

Νεκρός βρέθηκε και ο πέμπτος μεταλλωρύχος που είχε παγιδευτεί σε ορυχείο της Χιλής μετά την κατάρρευση στοάς

Με τις στοές του μήκους 4.500 χιλιομέτρων, το ορυχείο El Teniente είναι το μεγαλύτερο υπόγειο κοίτασμα χαλκού στον πλανήτη

Με τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία της επιχείρησης διάσωσης των πέντε μεταλλωρύχων σε ορυχείο στη Χιλή μετά την κατάρρευση στοάς. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής (03.08.2025) ώρα Ελλάδας εντοπίστηκε νεκρός και ο τελευταίος.

Με την ανακάλυψη της σορού και του πέμπτου αγνοούμενου μεταλλωρύχου που είχε παγιδευτεί στο ορυχείο Ελ Τενιέντε στη Χιλή, όταν τους καταπλάκωσαν τόνοι χώματος, ολοκληρώθηκε η φάση των ερευνών.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες αφότου ανασύρθηκαν οι σοροί τριών ακόμη μεταλλωρύχων νωρίς το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο μίας εντατικής επιχείρησης έρευνας που συνεχίστηκε αδιάλειπτα για περισσότερες από 72 ώρες.

 

Η ταυτότητα των συνολικά έξι θυμάτων έχει ήδη επιβεβαιωθεί από τις Αρχές: Moisés Pavez Armijo, Gonzalo Núñez Caroca, Álex Araya Acevedo, Jean Miranda Ibaceta και Carlos Arancibia Valenzuela. Ο 6ος νεκρός εργάτης είναι ο Paulo Marín Tapia, ο πρώτος που βρέθηκε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα.

Με τις στοές του μήκους 4.500 χιλιομέτρων, το ορυχείο El Teniente είναι το μεγαλύτερο υπόγειο κοίτασμα χαλκού στον πλανήτη.

 

Η κατάρρευση της στοάς σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου σε βάθος 1.200 μέτρων και οφείλεται σε σεισμική δραστηριότητα η προέλευση της οποίας, φυσική ή τεχνητή, ερευνάται.

Η μεταλλουργική βιομηχανία της Χιλής θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες στον κόσμο.

Το 2024, το ποσοστό θνητότητας ανερχόταν σε 0,02%, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Ορυχείων της χώρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η μεγάλη νίκη των Δημοκρατικών σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια – Τι αλλάζει στο πολιτικό σκηνικό των ΗΠΑ
Οι Δημοκρατικοί ενισχύθηκαν σημαντικά στις τοπικές εκλογές σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Βιρτζίνια, επιφέροντας ένα συμβολικό πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ
Υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης για το Δημοκρατικό Κόμμα Ζοράν Μαμντάνι
Ράμα Ντουουάτζι: Σύρια καλλιτέχνης και εκπρόσωπος της γενιάς Ζ, η Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης
Ποια είναι η 28χρονη σύζυγος του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι - Η γνωριμία της το 2021 μέσω της εφαρμογής γνωριμιών Hinge, ο πολιτικός γάμος και ο ρόλος της πίσω από τα φώτα
Η Ράμα Ντουουάτζι με τον Ζοχράν Μαμντάνι