Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στην ΗΠΑ – Σκότωσαν μαύρο φρουρό που είχε ακινητοποιήσει ύποπτο!

Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας στην ΗΠΑ – Σκότωσαν μαύρο φρουρό που είχε ακινητοποιήσει ύποπτο!
ncb

Νεκρός έπεσε από τις σφαίρες ενός αστυνομικού ένας μαύρος φρουρός σε μπαρ στα προάστια του Σικάγου, παρά το γεγονός ότι είχε ακινητοποιήσει ύποπτο για πυροβολισμούς!

Ο 26χρονος φρουρός Τζέμελ Ρόμπερσον καταδίωξε έναν άνδρα ο οποίος πυροβόλησε μέσα στο μπαρ, τραυματίζοντας τέσσερις άνδρες, τον ακινητοποίησε και περίμενε την αστυνομία να φτάσει για να τον παραδώσει!

Η αστυνομία έφτασε αλλά η υπόθεση εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ο αστυνομικός είδε τον φρουρό να κρατάει κάτω τον ύποπτο και να τον σημαδεύει με ένα όπλο και τον πυροβόλησε, παρά το γεγονός ότι αυτόπτες μάρτυρες του φώναζαν ότι είναι ο φρουρός, ενώ μετά τον πυροβολισμό τον κατηγόρησαν ότι έπραξε με τέτοιο τρόπο γιατί ήταν μαύρος! Ο αυτόπτης μάρτυρας Άνταμ Χάρις είπε πως “ο άνθρωπος αυτός έκανε απλά τη δουλειά του και τώρα είναι νεκρός! Προστάτευε το μπαρ και κρατούσε τον ύποπτο κάτω. Η αστυνομία είδε πως είναι μαύρος και απλά τον πυροβόλησε”.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας ήθελε να γίνει αστυνομικός, ενώ εργαζόταν ως μουσικός γκόσπελ σε κοντινές εκκλησίες, ενώ είχε βρει δουλειά στο Manny’s Blue Room στο Ρόμπινς του Ιλινόι, όπου έπεσε νεκρός!

“Αυτοί που ήθελε να γίνουν η οικογένειά του τού αφαίρεσαν τη ζωή”, δήλωσε στο WGN-TV η Πατρίσια Χιλ, πάστορας εκκλησίας στο Σικάγο.

“Πώς γίνεται ένας φρουρός της ασφάλειας να πυροβολείται από την αστυνομία;Ήταν ένας νεαρός που έκανε κυριολεκτικά τη δουλειά του και τώρα πάει” διερωτήθηκε μιλώντας στο ABC7 News ο πάστορας Ουόλτερ Τέρνερ.

Οι αρχές στο Ιλινόις επιβεβαίωσαν ότι ο 26χρονος είχε άδεια οπλοκατοχής και έχουν ξεκινήσει τις έρευνες για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του! Επίσης απάγγειλε κατηγορίες στον άνδρα που είχε ακινητοποίησει ο άτυχος φρουρός, ο οποίος είχε αρχίσει να πυροβολεί μέσα στο μπαρ μετά από ένα καβγά!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC, CBS

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις