Κόσμος

Νέο μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας! Δυο νεκροί παλαιστίνιοι και 55 τραυματίες

Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη Λωρίδα τη Γάζας με τραγικό απολογισμό δυο νεκρούς παλαιστίνιους και δεκάδες τραυματίες.

Οι δυο παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας σε δύο διαφορετικά σημεία κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και συγκρούσεων κατά μήκος του φράχτη ασφαλείας.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, οι δυο άνδρες, ηλικίας 29 και 18 ετών, σκοτώθηκαν κοντά στην κεντρική Γάζα, ο ένας στα ανατολικά της πόλης και ο δεύτερος ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού αλ Μπουρέιτζ. Τουλάχιστον 55 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του βρέθηκαν αντιμέτωπες με 9.500 διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων εκτόξευαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και μια εκπρόσωπος δήλωσε πως οι στρατιώτες απάντησαν “με μέσα για τη διάλυση των ταραχών” και πυροβόλησαν ακολουθώντας τις καθορισμένες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η σημερινή διαδήλωση στη Λωρίδα της Γάζας οργανώθηκε πριν από τη μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνουν οι Παλαιστίνιοι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός έτους από τη “Μεγάλη Πορεία της επιστροφής”.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου 2018 με αίτημα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας και την επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων στα εδάφη όπου κατοικούσαν πριν από την ίδρυση του Ισραήλ, το 1948.

Από τον Μάρτιο του 2018 έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 257 Παλαιστίνιοι και δύο Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός από την άλλη βεβαιώνει ότι το μόνο που κάνει είναι να υπερασπίζεται τα σύνορα και τα ισραηλινά εδάφη και κατηγορεί τη Χαμάς ότι ενορχηστρώνει αυτές τις κινητοποιήσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν: Καμία συμφωνία με την Ευρώπη – Ορατός ο κίνδυνος νέων κυρώσεων
Στον ΟΗΕ, το Ιράν και οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για το πυρηνικό ζήτημα, χωρίς όμως να υπάρξει συμβιβασμός – Η Τεχεράνη, από την πλευρά της, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
Συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν στη Νέα Υόρκη
Η NASA σχεδιάζει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη έπειτα από 50 χρόνια
Οι αστροναύτες Ριντ Γουάισμαν, Βίκτορ Γκλόβερ, Κριστίνα Κοχ και Τζέρεμι Χάνσεν, δεν θα προσεδαφιστούν στη Σελήνη, αλλά θα είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν πέρα από χαμηλή γήινη τροχιά από την εποχή του Apollo 17 το 1972
Το Artemis II 1