Κόσμος

Νέο μήνυμα «φωτιά» από Γαλλία σε Ερντογάν! «Όλα ανοιχτά αν δεν αλλάξεις στάση»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την προοπτική των κυρώσεων κατά της Τουρκίας του Ερντογάν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, υπενθύμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε Ντριάν. «Οι 27 είχαν αποφασίσει πως, αν η Τουρκία δεν αλλάξει στάση, πρόκειται να ληφθούν μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των ενδεχόμενων κυρώσεων, και όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι» επισήμανε συγκεκριμένα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε επίκαιρη κοινοβουλευτική ερώτηση, όπως κάνει γνωστό στην ιστοσελίδα της η γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ξεκάθαρη η Γαλλία!

Επίσης, ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν καταδίκασε την «πολεμοχαρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας» και σημείωσε πως περιμένει από την Άγκυρα να ανακαλέσει τις προσβολές της ενάντια στη Γαλλία.

Click4more: Πρώτο «χτύπημα» Μπάιντεν στην Τουρκία! «Συμπεριφέρεται ανεύθυνα και επιθετικά»

«Έχω ήδη τοποθετηθεί πολλάκις όσον αφορά στην πολεμοχαρή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας σε έξι μέτωπα [Συρία, Ιράκ, Κύπρος, Ελλάδα, Λιβύη, Ναγκόρνο-Καραμπάχ], στα οποία η χώρα αυτή ακολουθεί μια επικίνδυνη στρατηγική αντιπαράθεσης με ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες. Υπήρξε επιπλέον ένα άλμα κλιμάκωσης από την στιγμή που ο Πρόεδρος Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα μίσους κατά της χώρας μας και πρόσβαλε τις ιδρυτικές αξίες του έθνους μας. Περάσαμε σε ένα άλλο επίπεδο, υπήρξε μια μείζων ποιοτική διαφοροποίηση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών.

Ο ίδιος σημείωσε το γεγονός ότι υπήρξε πρόσφατα η καταδίκη των επιθέσεων στη Νίκαια και στη Βιέννη εκ μέρους των τουρκικών αρχών, ωστόσο δήλωσε πως αναμένει ακόμη σημαντικές διευκρινίσεις. Ειδικότερα, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας είπε πως «περιμένουμε από τις τουρκικές αρχές να ανακαλέσουν τα όσα ειπώθηκαν ενάντια στη Γαλλία, η οποία χαρακτηρίστηκε ισλαμοφοβική χώρα.

Σχετικά με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο Ζαν Ιβ Λε Ντριάν υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο η Τουρκία να σεβαστεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος σκλήρυνσης των κυρώσεων που πιθανώς υιοθετηθούν εναντίον της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή ο χρυσοχόος που πυροβόλησε και σκότωσε δύο ληστές στο Μιλάνο - «Ο Ματαρέλα απένειμε χάρη σε διακινητή που δολοφόνησε 30 ανθρώπους»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της απονομής χάριτος ενώ ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, υπενθύμισε ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα
Ο Mario Roggero
Ντόναλντ Τραμπ: Σχέδιο για συνδρομή έως 100.000 δολάρια τον μήνα για ταχύτερη πρόσβαση στις αναρτήσεις του στο Truth Social
Η εταιρεία του Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να εξετάζει νέα υπηρεσία για επενδυτές και τράπεζες καθώς οι αναρτήσεις του προέδρου επηρεάζουν άμεσα τις αγορές
Ντόναλντ Τραμπ