Κόσμος

Νέο ντοκιμαντέρ για τα Abbey Road Studios από τη Μέρι ΜακΚάρτνεϊ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εταιρεία παραγωγής περιεχομένου με θέμα τη μουσική, της Universal Music Group, Mercury Studios, ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ για τα Abbey Road Studios (Στούντιο της Άμπεϊ Ρόουντ στο Λονδίνο).

Το ντοκιμαντέρ «This Walls Could Sing» θα εξερευνά την ιστορία του θρυλικού στούντιο ηχογραφήσεων και θα κυκλοφορήσει σε συνδυασμό με την 90η επέτειο των Abbey Road Studios τον Νοέμβριο.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει η Μέρι ΜακΚάρτνεϊ, σκηνοθέτης και φωτογράφος, κόρη του Πολ και της Λίντα ΜακΚάρτνεϊ και παραγωγός θα είναι ο Τζον Μπάτσεκ.

«Μερικές από τις πρώτες μου αναμνήσεις ως μικρό παιδί προέρχονται από τον χρόνο που περνούσα στο Abbey Road» δήλωσε η Μέρι ΜακΚάρτνεϊ. «Ήθελα από καιρό να αφηγηθώ την ιστορία αυτού του ιστορικού τόπου και δεν θα μπορούσα να συνεργαστώ με καλύτερη ομάδα από εκείνη του Τζον και της Mercury Studios για να κάνω αυτή τη δημιουργική φιλοδοξία πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Το Abbey Road Studios στο St. John’s Wood στο βορειοδυτικό Λονδίνο, άνοιξε το 1931 και απέκτησε φήμη για την πρωτοποριακή τεχνολογία ηχογράφησης. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για κλασικές ηχογραφήσεις, το ρεπερτόριό του τελικά επεκτάθηκε σε τζαζ, big band και rock ‘n’ roll. Οι Beatles ηχογράφησαν 190 από τα 210 τραγούδια τους στo στούντιο.

«Αν αυτοί οι τοίχοι μπορούσαν να τραγουδήσουν (If these walls could sing). Έχω χάσει τον λογαριασμό πόσες φορές το έχω ακούσει αυτό στα Abbey Road Studios όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονώ κάποιες από αυτές τις ιστορίες να μεταφερθούν στην οθόνη σε ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ» τόνισε η Ίζαμπελ Γκάρβεϊ, διευθύντρια του στούντιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα όριά του το πλήρωμα του «USS Abraham Lincoln» στην αποστολή των 286 ημερών - 8 απόπειρες αυτοκτονίας και καταγγελίες για ελλείψεις τροφίμων
Το αεροπλανοφόρο «έδεσε» μετά από 286 ημέρες που βρισκόταν στην θάλασσα, αποκαλύπτοντας την εξάντληση τόσο στο σκαρί του που γέμισε με σκουριά αλλά και στο πλήρωμά του
uss abraham lincoln
Ο Ντόναλντ Τραμπ «έσπασε» το πρωτόκολλο για χάρη του Σι Τζινπίνγκ – Τον υποδέχτηκε προσωπικά στο αεροδρόμιο
Η άφιξη του Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιήθηκε με όλες τις προβλεπόμενες τιμές, με κόκκινο χαλί και άγημα να έχουν παραταχθεί για την τελετή - Οι δύο ηγέτες συνοδεύονταν από τις συζύγους τους
Η υποδοχή του Τραμπ στον Σι Τζινπίνγκ
Αλβανία: Ανάβουν «φωτιές» τα ερωτικά μηνύματα της πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών με τον Αγκάσι – «Θα καταλήξουμε άσχημα»
Μεταξύ των στοιχείων που εξετάζονται περιλαμβάνονται αναφορές σε συναντήσεις της με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αλλά και άλλες ευαίσθητες επαφές
Η Βλόρα Χισένι