Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Σερβία

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Σερβία

Ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκε σήμερα (26.07.2020) στη Σερβία, ενώ καταγράφηκαν κι άλλοι οκτώ θάνατοι.

Το τελευταίο 24ωρο στη Σερβία βρέθηκαν θετικοί στο κορονοϊό 467 άνθρωποι. Συνολικά μέχρι σήμερα νόσησαν 23.730 άτομα.

Μέσα σε μια μέρα πέθαναν οκτώ ασθενείς με κορονοϊό, ανεβάζοντας στα 534 τα θύματα σε Σερβία. Η θνητότητα από τον νέο ιό ανέρχεται στο 2,25%. Στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 4.568 ασθενείς εκ των οποίων οι 169 είναι διασωληνωμένοι.

Click4more Κορονοϊός: Με αρνητικό τεστ οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία – Τι λέει η Notam

Καθημερινά γίνονται περισσότερα από 10.000 τεστ για κορονοϊό στη Σερβία, ενώ συνολικά μέχρι σήμερα εξετάστηκαν εργαστηριακά 621.716 δείγματα.

Στην τακτική συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αναφέρθηκε ότι παρά το ρεκόρ των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε, παρατηρείται εξασθένηση του ιού με δεδομένο ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες μειώνεται σταθερά ο αριθμός των προσβληθέντων που χρειάζονται να εισαχθούν σε νοσοκομείο.

Η τάση αυτή – επισημάνθηκε στην συνέντευξη Τύπου – επιτρέπει την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και προκαλεί αισιοδοξία για την επιδημιολογική κατάσταση στο άμεσο μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις