Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή: Πρώτη φορά πάνω από 3.000 σε μια μέρα

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στην Αργεντινή: Πρώτη φορά πάνω από 3.000 σε μια μέρα

Ένα νέο ρεκόρ κρουσμάτων κατέγραψε η Αργεντινή, καθώς η χώρα αδυνατεί να σταματήσει τη ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού. Μέσα σε 24 ώρες, 3.604 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον ιό.

Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων στην Αργεντινή, που ξεπέρασαν τα 3.000 για πρώτη φορά, ανέβασε τον συνολικό απολογισμό στις 87.030. Ο αριθμός αυτός είναι πενταπλάσιος από εκείνον που καταγραφόταν στις αρχές του Ιουνίου, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα επίπεδα των κρουσμάτων στις γειτονικές χώρες της Αργεντινής που υφίστανται πολύ βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία, τη Βραζιλία, τη Χιλή και το Περού.

Click4more Κρούσματα και θάνατος παντού! Σοκάρει ο παγκόσμιος απολογισμός του κορονοϊού

Η κεντροαριστερή κυβέρνηση της Αργεντινής επέβαλε αυστηρό lockdown στα μέσα Μαρτίου. Τα περιοριστικά μέτρα έκτοτε έχουν χαλαρώσει στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκαν και η ισχύς τους παρατάθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στην πρωτεύουσα, το Μπουένος Άιρες, καθώς και τα προάστιά του -η μητρόπολη αποτελεί το επίκεντρο της πανδημίας- εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων.

Ο απολογισμός της πανδημίας στην Αργεντινή είναι 1.694 νεκροί.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας σφυροκοπεί την ήδη γονατισμένη οικονομία της χώρας της Λατινικής Αμερικής, σε ύφεση τα τελευταία δύο χρόνια, την ώρα που η κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες πασχίζει να διευθετήσει την νέα, οδυνηρή κρίση δημόσιου χρέους. Οικονομολόγοι προβλέπουν συρρίκνωση του ΑΕΠ της Αργεντινής κατά 12% το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις