Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέο θλιβερό ρεκόρ στις ΗΠΑ: Πάνω από 120.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

ΗΠΑ
Φωτογραφία Αρχείου

Νέο ρεκόρ 120.000 και πλέον μολύνσεων από τον κορονοϊό σε 24 ώρες καταγράφηκε την Πέμπτη (5/11) στις ΗΠΑ. Παράλληλα, ακόμη 1.226 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 στη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον κόσμο.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στη χώρα, όπου η πανδημία του κορονοϊού έχει αναζωπυρωθεί εδώ κι εβδομάδες επιβεβαιώθηκαν 123.085 νέα κρούσματα από το βράδυ της Τετάρτης ως το βράδυ της Πέμπτης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μολονότι οι θάνατοι σε ημερήσια βάση δεν έχουν καν πλησιάσει ακόμη τα επίπεδα όπου βρίσκονταν την άνοιξη, την Πέμπτη (5/11) ήταν η τρίτη συνεχόμενη ημέρα που οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους χίλιους, κάτι που είχε να συμβεί από τις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι ΗΠΑ ξεπερνούσαν, για πρώτη φορά, με 80.000 κρούσματα, το ρεκόρ που είχε καταγραφεί σε 24 ώρες στα μέσα Ιουλίου. Συνολικά, στη χώρα είχαν καταγραφεί ως το βράδυ της Πέμπτης (5/11) τουλάχιστον 234.800 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ενώ τα κρούσματα του κορονοϊού είχαν πλέον φθάσει τα 9,6 εκατομμύρια.

Click4more: Πόσο κοντά μπορούν να είναι δύο άτομα αν φοράνε και οι δύο μάσκα

Εκλογές εν μέσω πανδημίας…

Η πανδημία είναι ένα από τα βασικά ζητήματα για τα οποία συγκρούστηκαν ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν στην προεκλογική εκστρατεία. Το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της Τρίτης ακόμη αναμενόταν το βράδυ της Πέμπτης, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε πολιτείες-κλειδιά.

Η πανδημία ώθησε εκατομμύρια Αμερικανούς να ψηφίσουν επιστολικά ή εκ των προτέρων, για να αποφύγουν τις ουρές — και τον κίνδυνο μόλυνσης — την ημέρα των εκλογών, κάτι που ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε καθυστέρηση στην καταμέτρηση.

Click4more: Αμερικανικές εκλογές: Αυτές είναι οι 4 Πολιτείες που «βγάζουν» τον επόμενο Πρόεδρο!

Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Η πανδημία έχει βυθίσει τη χώρα στη χειρότερη υγειονομική κρίση έπειτα από εκείνη της ισπανικής γρίπης (1918) και στη σοβαρότερη οικονομική κρίση από τη Μεγάλη Ύφεση του 1929.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ χαρακτήρισε χθες τη ραγδαία αύξηση των μολύνσεων από τον κορονοϊό που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα «εξαιρετικά ανησυχητική» εξέλιξη για την οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις