Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στη Νότια Κορέα

Νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό στη Νότια Κορέα
Φωτογραφία Αρχείου

Κάτω από το επίπεδο των χιλίων -για πρώτη φορά τις τελευταίες έξι ημέρες- υποχώρησε ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού που επιβεβαιώθηκαν σε ένα 24ωρο στη Νότια Κορέα. Παράλληλα, χθες, Κυριακή (20/12), σημειώθηκε νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων.

Η νοτιοκορεάτικη Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KDCA) κατέγραψε 926 κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολό τους να ξεπερνά τα 50.000. Την προηγουμένη, είχε ανακοινώσει ρεκόρ 1.097 μολύνσεων. Ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των χιλίων, κυρίως εξαιτίας των λιγότερων τεστ που έγιναν το Σαββατοκύριακο, την ώρα που οι αρχές στη Σεούλ δυσκολεύονται να εμποδίσουν την ολοένα ταχύτερη εξάπλωση της πανδημίας. Χρειάστηκαν μόλις 11 ημέρες ώσπου οι μολύνσεις να φθάσουν από τις 40.000 στις 50.000.

Το προηγούμενο 24ωρο, ακόμη 24 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως εδώ τους 698 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,38%.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε σε 274, από 278 την προηγουμένη.

Η πρόσφατη ραγδαία εξάπλωση του ιού φέρνει τη χώρα αντιμέτωπη με τον κίνδυνο κορεσμού των νοσοκομείων και εντείνει τον διάλογο για το εάν πρέπει να επιβληθούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Απαγόρευση των συναθροίσεων

Οι αρχές στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, της Σεούλ, και σε περιοχές γύρω από αυτή αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις συγκεντρώσεις άνω των τεσσάρων ανθρώπων ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ανακοίνωσαν σήμερα, λίγη ώρα αφότου η χώρα κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ως εδώ.

Η κυβέρνηση του προέδρου Μουν Τζε-ιν αντιστέκεται στις εκκλήσεις να επιβάλλει αυστηρό lockdown σε εθνικό επίπεδο, καθώς φοβάται ότι η νοτιοκορεάτικη οικονομία θα παραλύσει. Όμως οι τοπικές αρχές στη Σεούλ, στην επαρχία Κιόνγκι και στην πόλη Ιντσόν ανακοίνωσαν άνευ προηγουμένου περιορισμούς στις δημόσιες συναθροίσεις από την 23η Δεκεμβρίου ως την 3η Ιανουαρίου.

«Δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε την τρέχουσα κρίση αν δεν μειώσουμε τις συστάδες των μολύνσεων που εξαπλώνονται μέσω ιδιωτικών συγκεντρώσεων οικογενειών, φίλων και συναδέλφων», δήλωσε ο υπηρεσιακός δήμαρχος της πρωτεύουσας Σάο Τζανγκ-χαπ. «Αυτή είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σπάσουμε την αλυσίδα της μετάδοσης».

Η απαγόρευση ισχύει για όλες τις συγκεντρώσεις, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, με εξαίρεση τις κηδείες και τους γάμους. Ως εδώ, απαγορευόταν να συγκεντρώνονται πάνω από εννέα άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις