Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νέο βιβλίο “φωτιά” για τον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ Ιβάνκα Τραμπ Τζάρεντ Κούσνερ Κέλιαν Κόνγουεϊ

Ένα νέο βιβλίο έρχεται να βάλει… μπουρλότο στα θεμέλια του Λευκού Οίκου. Αυτή τη φορά δεν αποκαλύπτει τις ερωτικές περιπέτειες του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά τα όσα συμβαίνουν στη Δυτική Πτέρυγα σε επίπεδο… προσώπων. Και βγάζει στη… σέντρα την Ιβάνκα Τραμπ, σύζυγό της και την Κέλιαν Κόνγουεϊ.

Από την ημέρα που ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίστηκε πρόεδρος των ΗΠΑ και εγκαταστάθηκε στο Λευκό Οίκο, στο πλευρό του είχε την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ, τον σύζυγό της Τζάρεντ Κούσνερ και την Κέλιαν Κόνγουέι, επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας. Αυτοί οι τρεις αποδεικνύεται πως είναι τα τρία… κακά της (προεδρικής) μοίρας του.

Το νέο βιβλίο για τα άδυτα του Λευκού Οίκου υπογράφει ο Ρόναλντ Κέσλερ. Έχει τίτλο «Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους Κανόνες του Παιχνιδιού» και κυκλοφορεί την Τρίτη (03.04.2018). Ενόψει της κυκλοφορίας του, ο Κέσλερ εμφανίστηκε την εκπομπή State of the Union του CNN. Και οι αποκαλύψεις του έρχονται να προκαλέσουν ακόμη έναν πονοκέφαλο στον Ντόναλντ Τραμπ. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει, μέχρι στιγμής, απαντήσει.

“Ο Τραμπ θεωρεί προβλήματα την Ιβάνκα και τον Κούσνερ”

Ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι το βιβλίο του έχει πολλές “σημαντικές πληροφορίες” για την κατάσταση που επικρατεί στον Λευκό Οίκο. Ισχυρίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ καταλαβαίνει ότι η κόρη του Ιβάνκα και ο σύζυγός της αποτελούν “προβλήματα”. Αλλά είναι απίθανο να τους διώξει. Η απόλυση μελών της οικογένειας του, θα είναι μία ασυνήθιστη κίνηση για τον Τραμπ.

Εκτός από τον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, ούτε ο Κέσλερ έχει την… καλύτερη γνώμη για το ζεύγος Κούσνερ. Γράφει: «Στο τέλος, ο Τζάρεντ και η Ιβάνκα θα ασκήσουν πιέσεις για τις πιο καταστροφικές κι ανόητες αποφάσεις της προεδρίας Τραμπ. Ο ίδιοι, στερούνται βασικών γνώσεων για την λειτουργία της κυβέρνησης, για την λειτουργία μιας προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και για την πολιτική. Πιο σημαντικό απ’ όλα είναι το γεγονός ότι δεν κατανοούν τις πολιτικές επιπτώσεις των ενεργειών τους”.

Ο Κέσλερ είπε επίσης ότι Ιβάνκα και Κούσνερ ήταν εκείνοι που άσκησαν πιέσεις για την απόλυση του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ. Μια απόφαση που αποδείχθηκε καταστροφική για τον Τραμπ. Είχαν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρόσληψη του Άντονι Σκαρμούτσι στη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο Τραμπ τον έδιωξε λίγο καιρού αφού τον προσέλαβε. Μάλιστα, ο Κέσλερ χαρακτηρίζει την πρόσληψη Σκαρμούτσι ως “την πιο παράλογη πρόσληψη που έγινε στην ιστορία του Λευκού Οίκου”.

Κέλιαν Κόνγουεϊ: Το… “βαθύ λαρύγγι” του Λευκού Οίκου

Ο Κέσλερ υποστηρίζει ότι το πρόσωπο που βρίσκεται πίσω από πολλές διαρροές σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη Δυτική Πτέρυγα δεν είναι άλλο από την Κέλιαν Κόνγουεϊ. Είναι σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ και η διευθύντρια της προεκλογικής του εκστρατείας. Εκείνη είναι η πρώτη πηγή διαρροής πληροφοριών μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του επιτελείου Τραμπ, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή του CNN.

Κατά τον Κέσλερ, η Κόνγουεϊ είναι η πιο… λαλίστατη από τους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ. Εκείνη που διαρρέει στα ΜΜΕ τις περισσότερες πληροφορίες, από οποιονδήποτε άλλον αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης.

Όπως αποκάλυψε, στη διάρκεια τουλάχιστον μιας συνέντευξης του με την Κόνγουεϊ, εκείνη ξέχασε ότι η συνέντευξη ηχογραφούνταν. Και επιτέθηκε κατά των συνεργατών της στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τον Κέσλερ, η Κόνγουεϊ είπε μερικά από τα “χειρότερα, αιχμηρά και ειλικρινώς αναληθή” πράγματα σχετικά με τον πρώην Προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους. Ο οποίος, υπενθυμίζεται, απολύθηκε γιατί εν μέρει χρεώθηκε πως δεν μπορούσε να ελέγξει τις διαρροές…

Και δεν είναι μόνο αυτό. Η Κόνγουεϊ “κράζει” τόσο την κόρη του Αμερικανού προέδρου, Ιβάνκα Τραμπ, όσο και τον σύζυγό της. Ο οποίος είναι και ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Τραμπ. “Έτσι, εάν διερωτάστε γιατί υπάρχουν τόσες διαρροές από τον Λευκό Οίκο, ένας λόγος είναι η Κέλιαν Κόνγουεϊ, που είναι πρώτη στην διαρροή πληροφοριών”, τόνισε ο Κέσλερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις