Κόσμος

Νέοι βομβαρδισμοί της Γαλλίας στη Συρία

Ο Φρανσουά Ολάντ το είπε ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή: η Γαλλία είναι σε πόλεμο μετά από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής. Και σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται πως ενεργεί, με δεύτερο γύρο αεροπορικών βομβαρδισμών στη Ράκα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η πόλη την οποία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν ανακηρύξει σε πρωτεύουσα του Χαλιφάτου τους, έγινε για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών από γαλλικά μαχητικά. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι βομβαρδισμοί έγιναν λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Συνομικά 16 βόμβες έριξαν στη Ράκα τα 10 Rafale και Mirage 2000 που πήραν μέρος στην επιχείρηση, καταστρέφοντας ένα κέντρο διοίκησης και ένα κέντρο εκπαίδευσης στην πόλη. “Σε συνεργασία με τις αμερικανικές δυνάμεις, η επιδρομή είχε στόχο κτίρια που είχαν αναγνωριστεί κατά τη διάρκεια προηγούμενων αποστολών από γαλλικές δυνάμεις” ανέφερε η ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ιστορική του ομιλία το γαλλικό Κογκρέσο το απόγευμα της Δευτέρας, ο Φρανσουά Ολάντ υποσχέθηκε να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος. Και λίγες ώρες μετά, η γαλλική αεροπορία βομβάρδισε τη Ράκα στη Συρία, όπως είχε κάνει και την Κυριακή, όταν έγιναν περισσότερες από 10 επιθέσεις, εξαπολύθηκαν 20 βόμβες και καταστράφηκαν κέντρα διοίκησης, κέντρα εκπαίδευσης και αποθήκες όπλων και πυρομαχικών του ISIS.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ομηρία σε τράπεζα στη Γερμανία – Άγνωστοι επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η τράπεζα έχει αποκλειστεί - Όπως μεταδίδει η Bild, ο δράστης φέρεται να έχει πάρει τον υπάλληλο ως όμηρο και να βρίσκεται εντός της τράπεζας
Επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή στη Γερμανία, κρατούνται όμηροι
Συντριβή των Εργατικών στις τοπικές εκλογές στη Βρετανία: «Δεν παραιτούμαι» λέει ο Στάρμερ, πανηγυρίζει ο Φάρατζ
Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί στο 1/3 των τοπικών αρχών, το Reform κερδίζει πάνω από 270 νέες έδρες, ενώ ο αριθμός των Εργατικών μειώθηκε κατά 202 - Απώλεια δημοτικών συμβούλων είχαν και οι Συντηρητικοί ενώ ελαφρώς κερδισμένοι βγαίνουν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες και οι Πράσινοι
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
3 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από έκρηξη ηφαιστείου στην Ινδονησία - Πήγαν για πεζοπορία παρά τις προειδοποιήσεις
«Η κατεύθυνση της διασποράς της τέφρας είναι προς τα βόρεια, επομένως οι κατοικημένες περιοχές και η πόλη Τομπέλο πρέπει να είναι σε επιφυλακή»
ηφαίστειο Ινδονησία