Κόσμος

Νέος σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε μια περιοχή 230 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Ράμπα, στα ανοικτά της νήσου Σουμπάουα, στην κεντρική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επρόκειτο για τον δεύτερο ισχυρό σεισμό στην ίδια περιοχή, μερικές ώρες μετά τον σεισμό 6 βαθμών σε μια περιοχή 219 χιλιόμετρα νότια της ίδιας πόλης.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι — σεισμικά παλιρροϊκά κύματα — μετά τους σεισμούς.

Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 36 χιλιομέτρων.

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, που βρίσκεται πάνω στον ιδιαίτερα ενεργό σεισμικά «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, υφίσταται συχνά φυσικές καταστροφές. Δοκιμάστηκε σκληρά το 2018: μια σειρά σεισμών και τσουνάμι στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 3.000 και πλέον ανθρώπους.

Τουλάχιστον 430 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 159 παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι εξαιτίας του τσουνάμι το οποίο έπληξε απροειδοποίητα τη δυτική ακτή της Ιάβας την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακαλώντας στη μνήμη πολλών το τρομακτικό τσουνάμι που είχε προκαλέσει ο τεράστιος σεισμός 9,3 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου 2004.

Εκείνη η καταστροφή είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 226.000 ανθρώπους σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 120.000 στην ίδια την Ινδονησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τρομακτικό βίντεο με ηλικιωμένη που «μπουκάρει» με το πατίνι της σε αγώνα στη Γερμανία και «ισοπεδώνει» τους ποδηλάτες
Η γυναίκα έκανε μπροστά για να βλέπει καλύτερα, το ατύχημα προκάλεσε σοκ, ενώ πολλοί από τους ποδηλάτες που έπεσαν στην άσφαλτο, έμειναν ξαπλωμένοι μέχρι να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί
Γερμανία
Φρίκη στη Βρετανία: Καταδικάστηκε το γκέι ζευγάρι που κακοποίησε σεξουαλικά και δολοφόνησε το 13 μηνών μωρό που είχε υιοθετήσει
Εκπρόσωπος της Εισαγγελικής Αρχής, δήλωσε κατηγορηματικά ότι πρόκειται για μία από τις πιο φρικιαστικές και σοκαριστικές υποθέσεις που έχει χειριστεί ποτέ
Το βρέφος που κακοποιήθηκε 7