Κόσμος

Νέος σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,6 βαθμών σημειώθηκε σήμερα σε μια περιοχή 230 χιλιόμετρα νότια από την πόλη Ράμπα, στα ανοικτά της νήσου Σουμπάουα, στην κεντρική Ινδονησία, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επρόκειτο για τον δεύτερο ισχυρό σεισμό στην ίδια περιοχή, μερικές ώρες μετά τον σεισμό 6 βαθμών σε μια περιοχή 219 χιλιόμετρα νότια της ίδιας πόλης.

Δεν έχουν υπάρξει μέχρι τώρα πληροφορίες για θύματα ή ζημιές, ούτε εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι — σεισμικά παλιρροϊκά κύματα — μετά τους σεισμούς.

Η δεύτερη δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 36 χιλιομέτρων.

Το αρχιπέλαγος της Ινδονησίας, που βρίσκεται πάνω στον ιδιαίτερα ενεργό σεισμικά «Δακτύλιο της Φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, υφίσταται συχνά φυσικές καταστροφές. Δοκιμάστηκε σκληρά το 2018: μια σειρά σεισμών και τσουνάμι στοίχισε τη ζωή σε συνολικά 3.000 και πλέον ανθρώπους.

Τουλάχιστον 430 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλοι 159 παραμένουν ακόμα αγνοούμενοι εξαιτίας του τσουνάμι το οποίο έπληξε απροειδοποίητα τη δυτική ακτή της Ιάβας την περίοδο των Χριστουγέννων, ανακαλώντας στη μνήμη πολλών το τρομακτικό τσουνάμι που είχε προκαλέσει ο τεράστιος σεισμός 9,3 βαθμών της 26ης Δεκεμβρίου 2004.

Εκείνη η καταστροφή είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 226.000 ανθρώπους σε 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 120.000 στην ίδια την Ινδονησία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Χαμογελαστός στο πλευρό της μητέρας του Σίντι Κρόφορντ και της αδελφής του Κάια στην τελευταία φωτογραφία του πριν τον θάνατό του στα 27
Ο Πρίσλεϊ Γκέρμπερ άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου σε κέντρο αποκατάστασης - Η τελευταία του ανάρτηση
Ο Πρίσλεϊ Γκέρμπερ ήταν γιος της Σίντι Κρόφορντ και του Ρέιντ Γκέρμπερ και αδελφός της Κάια Γκέρμπερ
Συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν στη Νέα Υόρκη – Συζήτηση για την εθνική κυριαρχία ΗΠΑ – Γαλλίας
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει απειλήσει επανειλημμένα να προσαρτήσει τον Καναδά και προ ημερών δημοσιοποίησε μέσω Truth Social χάρτη στον οποίο όλη η περιοχή έχει τα χρώματα της σημαίας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Σεν-Πιερ-ε-Μικελόν
Οι Πρόεδροι Γαλλίας και ΗΠΑ, Emmanuel Macron και Donald Trump στο Παλάτι των Βερσαλλιών