Κόσμος

Νέος σεισμός στις Φιλιππίνες

Στο έλεος του Εγκέλαδου οι Φιλιππίνες. 48 ώρες μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,6 βαθμών που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους, η χώρα ταρακουνήθηκε ξανά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο νέος ισχυρός σεισμός που έπληξε τις Φιλιππίνες στις 03:11 (ώρα Ελλάδας) ήταν μεγέθους 6,5 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε κοντά στην περιοχή Μιντανάο, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS).

Ο σεισμός είχε επίκεντρο μια περιοχή 37 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Νταβάο και 9 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ταμαγιόνγκ και είχε εστιακό βάθος 22 χιλιομέτρων.

Το USGS εκτίμησε αρχικά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

Οι εικόνες από τις ζημιές που προκάλεσε ο νέος σεισμός, ο τρίτος σε διάστημα ενός μήνα που γίνεται στις Φιλιππίνες, είναι σοκαριστικές.

seismos philippines seismos philippines

https://twitter.com/meowmommabear/status/1189780859236188162?s=20

Την ίδια περιοχή έπληξε σεισμός 6,4 βαθμών νωρίτερα αυτόν τον μήνα με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται πάνω στον «δακτύλιο της φωτιάς» του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου οι κινήσεις και οι συγκρούσεις τεκτονικών πλακών προκαλούν συχνά σεισμούς και έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα.

Το 1976 σημειώθηκε αυτός που ειδικοί χαρακτηρίζουν τον φονικότερο σεισμό στην πρόσφατη ιστορία της χώρας — εκτιμάται ότι είχε στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 8.000 ανθρώπους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαουδική Αραβία: Νέα επίθεση στο αεροδρόμιο του Ριάντ – Ένας νεκρός και 11 τραυματίες
Οι Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, υποστηρίζοντας ότι το τελευταίο 24ωρο χρησιμοποίησαν βαλλιστικούς πυραύλους, πυραύλους κρουζ και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones)
Κυβερνητικές δυνάμεις, Υεμένη
Ο Νετανιάχου ζητά δίωξη των εμπλεκόμενων στη δημιουργία του ντοκιμαντέρ «NAZA» για αδικήματα ασφαλείας
«Διηγείται μια ψευδή, παραπλανητική και προκατειλημμένη αφήγηση που δυσφημεί το Κράτος και τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις παγκοσμίως και βλάπτει σοβαρά το κύρος του Ισραήλ» λέει ο Νετανιάχου
Νετανιάχου
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν στελέχη αμυντικών εταιρειών σε όλη την Ευρώπη ότι η Ρωσία εντείνει τις απόπειρες δολοφονίας τους σε μια προσπάθεια εκφοβισμού των εταίρων της Ουκρανίας
Financial Times: Η Ρωσία σχεδιάζει δολοφονίες στην Ευρώπη με στόχο στελέχη αμυντικών εταιρειών
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν