Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος – 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Νεπάλ: Συνετρίβη αεροσκάφος – 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 68 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (15.01.2023) όταν αεροσκάφος συνετρίβη σε φαράγγι κατά την προσγείωση σε αεροδρόμιο στο Νεπάλ.

Τα πλάνα που κυκλοφόρησαν έδειξαν το αεροσκάφος, λίγες μόλις στιγμές πριν από την καταστροφή στο Νεπάλ, η οποία είναι η χειρότερη συντριβή που έχει συμβεί στη μικρή χώρας των Ιμαλαΐων εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια.

Εκατοντάδες διασώστες έψαχναν στην πλαγιά του λόφου όπου έπεσε το αεροπλάνο της εγχώριας αεροπορικής εταιρείας, Yeti Airlines, που πετούσε από την πρωτεύουσα, το Κατμαντού.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο καιρός ήταν καθαρός», είπε ο Jagannath Niroula, εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής αεροπορίας του Νεπάλ. Σε άλλο σημείο, ο Gurudatta Dhakal, βοηθός επικεφαλής της περιοχής Kaski, είπε ότι ορισμένοι επιζώντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε πυκνό μαύρο καπνό να αναβλύζει από το σημείο της συντριβής, καθώς τα σωστικά συνεργεία και πλήθη ανθρώπων συγκεντρώθηκαν γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις