Κόσμος

Νετανιάχιου: Ο στρατός βρήκε ρωσικά όπλα «τελευταίας τεχνολογίας» σε βάσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ βρήκαν «τελευταίας τεχνολογίας» ρωσικά όπλα έπειτα από έρευνες σε βάσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλώντας στην εφημερίδα Le Figaro τόνισε πως σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 2006 μόνο ο στρατός του Λιβάνου επιτρέπεται να διαθέτει όπλα νότια του ποταμού Λιτάνι.

«Ωστόσο, στην περιοχή αυτή, η Χεζμπολάχ έχει σκάψει εκατοντάδες σήραγγες και κρύπτες, όπου μόλις βρήκαμε μια ποσότητα ρωσικών όπλων τελευταίας τεχνολογίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Νετανιάχου, σύμφωνα με τους Times Of Israel.

«Ένας νέος εμφύλιος πόλεμος στον Λίβανο θα ήταν τραγωδία. Σίγουρα δεν είναι στόχος μας να προκαλέσουμε έναν. Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιβάνου.

«Ο μόνος μας στόχος είναι να επιτρέψουμε στους πολίτες μας που ζουν κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αισθάνονται ασφαλείς», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη Ουκρανός που σχεδίαζε τη δολοφονία αξιωματούχου της βιομηχανίας όπλων της Ουκρανίας για λογαριασμό των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
Μετά την αποτυχημένη απόπειρα ο ύποπτος διέφυγε στην Πολωνία, όπου συνελήφθη στη Βαρσοβία και κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας με χρήση εκρηκτικών και κατοχή εκρηκτικών
Ουκρανία
Τουρκία κατά Νετανιάχου μετά τον βομβαρδισμό στη Συρία: «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του»
Νέα ανταλλαγή αιχμών μεταξύ Άγκυρας και Τελ Αβίβ μετά το ισραηλινό πλήγμα στην αεροπορική βάση Αμπού Αλ Ντουχούρ - Κατζ: «Ο Ερντογάν παρασύρει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες»
Μπενιαμίν Νετανιάχου