Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Νετανιάχου για πόλεμο στο Ισραήλ: Η απάντηση μας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Νετανιάχου για πόλεμο στο Ισραήλ: Η απάντηση μας «θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»
Φωτογραφία: Reuters

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή και πολυμέτωπη επίθεση των Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» δήλωσε σήμερα (09.10.2023) ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα! Βρισκόμαστε ήδη στη μέση της εκστρατείας και μόλις την έχουμε ξεκινήσει. Η ηγεσία σας είναι πολύ ισχυρή σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται ισχυρή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «το κράτος σας ζητά να μείνετε δυνατοί, γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη, με πολλή δύναμη».

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλλάντ διέταξε μια «πλήρη πολιορκία» στη Λωρίδα της Γάζας με τον στρατό να σφυροκοπά το παλαιστινιακό έδαφος με αεροπορικές επιδρομές.

«Πολιορκούμε πλήρως τη Γάζα… Χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς τροφή, χωρίς νερό, χωρίς φυσικό αέριο — είναι όλα κλειστά», είπε ο υπουργός Άμυνας σε βίντεο, αναφερόμενος στον θύλακα που έχει 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους. «Πολεμάμε ανθρωπόμορφα κτήνη και ενεργούμε ανάλογα», είπε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις