Κόσμος

Νετανιάχου: “Η Τεχεράνη κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα σε μυστική τοποθεσία”!

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε την Δευτέρα (9.9.2019) την Τεχεράνη ότι κατασκεύαζε πυρηνικά όπλα σε μια μυστική τοποθεσία στο Αμπαντέ, στο Ιράν, πριν καταστρέψει τις εγκαταστάσεις αυτές, όταν το Ισραήλ τις ανακάλυψε.

Είναι η πρώτη φορά που ο Νετανιάχου αναφέρεται ονομαστικά σε μια τοποθεσία, την οποία, όπως λέει, το Ισραήλ ανακάλυψε σε ιρανικά έγγραφα που απέκτησε πρωτύτερα.

“Σήμερα αποκαλύπτουμε ότι το Ιράν έχει μια άλλη μυστική πυρηνική τοποθεσία”, είπε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

“Σε αυτήν την τοποθεσία, το Ιράν έκανε πειράματα για την κατασκευή πυρηνικών όπλων”, κατήγγειλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, προσδιορίζοντας ότι η τοποθεσία Αμπαντέ βρίσκεται νότια του Ισφαχάν.

Οι ιρανικές αρχές κατέστρεψαν το σημείο όταν αντιλήφθηκαν ότι το Ισραήλ το ανακάλυψε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Το Ισραήλ, επί πολλά χρόνια, κατηγορεί το Ιράν ότι επιδιώκει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων παρά τις επανειλημμένες διαψεύσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, έρχεται καθώς η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας επιβεβαίωσε την εγκατάσταση συσκευών φυγοκέντρησης προηγμένης τεχνολογίας από την Τεχεράνη.

Η εγκατάσταση των συσκευών φυγοκέντρησης προηγμένης τεχνολογίας αναμένεται να επιταχύνει την παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου και να αυξήσει τα αποθέματα του Ιράν σε ουράνιο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γερμανία: Οι αρχές συνέλαβαν πέντε άνδρες που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά
Τρεις Μαροκινοί, ένας Αιγύπτιος και ένας Σύριος σκόπευαν να ρίξουν ένα όχημα σε πολυσύχναστη αγορά στην περιοχή Dingolfing-Landau με σκοπό να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους
Γερμανοί αστυνομικοί
Ένας Ισραηλινός ανάμεσα στους 12 νεκρούς του αιματοκυλίσματος στο Σίδνεϊ - «Είχαμε προειδοποιήσει την Αυστραλία για αντισημιτισμό» λέει ο Νετανιάχου
«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση σε αυτόν τον κόσμο, οι προσευχές μας είναι με τα θύματα της φρικιαστικής επίθεσης, με την εβραϊκή κοινότητα, αλλά και με τον λαό της Αυστραλίας», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών
Το προσωπικό έκτακτης ανάγκης εργάζεται στον τόπο ενός περιστατικού πυροβολισμού στην παραλία Bondi Beach, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας