Κόσμος

Νετανιάχου: «Η Χαμάς θα αφοπλιστεί – Αν δεν το κάνουν οι ξένες δυνάμεις, θα το κάνουμε εμείς»

«Εάν η Χαμάς συνεχίσει να παραβιάζει ρητά την εκεχειρία, θα υποστεί ισχυρές επιθέσεις»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Ισραήλ έχει «ακόμη δουλειά» στη Γάζα με απώτερο στόχο τον αφοπλισμό της Χαμάς τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης σπουδαστών της Σχολής Αξιωματικών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου «εάν η Χαμάς συνεχίσει να παραβιάζει ρητά την εκεχειρία, θα υποστεί ισχυρές επιθέσεις όπως αυτές πριν από δύο ημέρες και χθες.

Εμείς αποφασίζουμε και ενεργούμε όποτε χρειάζεται για να απομακρύνουμε άμεσες απειλές από τις δυνάμεις μας».

Με αυτό τον τρόπο ο Νετανιάχου απάντησε στην κριτική πως οι περιορισμοί που έχουν θέσει οι ΗΠΑ, έχουν οδηγήσει σε ανεπαρκείς αντιδράσεις του στρατού του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς.

«Στο τέλος της ημέρας, η Χαμάς θα αφοπλιστεί και η Γάζα θα αποστρατιωτικοποιηθεί. Αν το κάνουν ξένες δυνάμεις, θα είναι καλό. Αν δεν το κάνουν, θα το κάνουμε εμείς» ξεκαθάρισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των IDF, αντιστράτηγος Εγιάλ Ζαμίρ, που προειδοποίησε πως ο ισραηλινός στρατός είναι έτοιμος να επιστρέψει στις μάχες σε οποιοδήποτε μέτωπο.

«Δεν θα δείξουμε καμία υπομονή απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή προκύψει. Θα πιστέψουμε έναν εχθρό που δηλώνει την πρόθεσή του να μας βλάψει, και θα τον καταστρέψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεν θα υπάρξει ανεκτικότητα όταν απειλείται η ασφάλεια των Ισραηλινών πολιτών. Αυτό είναι ένα αξίωμα που σκοπεύω να τηρήσω. Λειτουργούμε σε όλους τους χώρους και τώρα, με υψηλή ετοιμότητα για όποιου εύρους επιχείρηση απαιτηθεί.

Σε ορισμένα πεδία, θα ενεργήσουμε ξανά με πολύ μεγαλύτερη ισχύ από ό,τι τα δύο προηγούμενα χρόνια», κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δηλώνει «υπερήφανος» για τη σχέση με τη Ρωσία - Το μήνυμα στον Πούτιν
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας επανέλαβε τη στήριξή του στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Το Κίεβο καταγγέλλει ότι η Πιονγκγιάνγκ προετοιμάζεται να στείλει έως και 50.000 στρατιώτες
Vladimir Putin και Kim Jong Un
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ