Τετάρτη, 22 Μαΐ
22oC Αθήνα

Νετανιάχου: Θα δώσουμε δυνατότητα στους αμάχους να φύγουν πριν μπούμε στην Ράφα

Νετανιάχου: Θα δώσουμε δυνατότητα στους αμάχους να φύγουν πριν μπούμε στην Ράφα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως η στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ξεκινήσει αφότου δοθεί η δυνατότητα στους αμάχους να εγκαταλείψουν αυτήν την πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας.

«Θα πολεμήσουμε μέχρι την ολοκληρωτική επικράτηση, κάτι που περιλαμβάνει επίσης την ανάληψη ισχυρής δράσης στη Ράφα στην Λωρίδα της Γάζας, αφότου επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει το πεδίο των μαχών», ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Περίπου 1,4 εκατ. Παλαιστίνιοι συνωστίζονται στη Ράφα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, καθώς η πόλη αυτή έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο καταυλισμό εκτοπισμένων. Η Ράφα αποτελεί το μόνο μεγάλο αστικό κέντρο στη Λωρίδα της Γάζας όπου ο ισραηλινός στρατός δεν έχει εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επιχείρηση μετά την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς.

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τη Χαμάς να συνάψει γρήγορα συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση ομήρων, προκειμένου να αποτραπεί μια επίθεση στη Ράφα που «θα προκαλούσε χιλιάδες θύματα».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις