Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νιγηρία: 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές!

Νιγηρία: 13 άμαχοι σκοτώθηκαν σε μάχες με τζιχαντιστές!
YouTube

Τουλάχιστον 13 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών της Πολεμικής Αεροπορίας της Νιγηρίας σε μάχες με τζιχαντιστές.

Όμως κάτοικοι που προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν την περιοχή για να σωθούν εν μέσω της μάχης με τζιχαντιστές χτυπήθηκαν στους βομβαρδισμούς, σύμφωνα με συγχωριανούς τους, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

“Χάσαμε 13 ανθρώπους στον βομβαρδισμό που έγινε τη στιγμή που πολύς κόσμος προσπαθούσε να φύγει για να γλιτώσει από τις μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τον στρατό», εξήγησε ένας από τους χωρικούς. “Πολλοί [άλλοι] άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση”, πρόσθεσε.

Το μαχητικό έφθασε στον εναέριο χώρο της βάσης περί τις 19:30 [21:30 ώρα Ελλάδας] για να υποστηρίξει τους στρατιώτες που πολιορκούσαν οι τζιχαντιστές, είπαν κάτοικοι.

https://twitter.com/HypercitiNews/status/1148071952755691520

“Πολλοί κάτοικοι φοβούνταν πολύ να παραμείνουν στα σπίτια τους και προσπάθησαν να εγκαταλείψουν το χωριό, ενώ μαίνονταν μάχες ανάμεσα στους στρατιώτες και τους αντάρτες”, αφηγήθηκε άλλος χωρικός. Προφανώς ο πιλότος του μαχητικού θεώρησε “κατά λάθος” ότι “ήταν επιτιθέμενοι και άνοιξε πυρ εναντίον τους, σκοτώνοντας 13 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους”.

Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο Ιμπίκουνλε Νταραμόλα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι “δεν έχει καμία πληροφορία” για απώλειες μεταξύ των αμάχων.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Πολεμική Αεροπορία ανταπέδωσε, προσφέροντας αεροπορική υποστήριξη εκ του πλησίον σε στρατιώτες μας που δέχονταν επίθεση από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ και ότι όλα έγιναν σε συντονισμό με τον στρατό”, συμπλήρωσε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις