Κόσμος

Νιγηρία: Μια φοιτήτρια που είχε απαχθεί βρέθηκε νεκρή

Μια φοιτήτρια από τις δεκάδες που απήχθησαν από πανεπιστήμιο στη βορειοδυτική Νιγηρία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα βρέθηκε νεκρή.

Αυτό ανακοίνωσε ο στρατός χθες Παρασκευή, προσθέτοντας ότι άνδρες του διέσωσαν δύο εκπαιδευτικούς και πέντε φοιτητές.

Ένοπλοι έκαναν επιδρομή μέρα μεσημέρι στο πανεπιστήμιο, στην πολιτεία Κέμπι, και απήγαγαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες, επεισόδιο που προστέθηκε σε σειρά παρόμοιων στη χώρα της Αφρικής το τελευταίο διάστημα. Καθηγητής υπολόγισε πως άρπαξαν πάνω από 80 φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομία ενημέρωσε πως απήχθησαν πέντε μέλη του διδακτικού προσωπικού, αλλά δεν αποκάλυψε πόσοι φοιτητές και φοιτήτριες αγνοούνται.

Η φοιτήτρια βρέθηκε νεκρή σε δασική έκταση από στρατιώτες που ακολουθούσαν τα ίχνη των απαγωγέων, είπε ο Ονέμα Νουατσούκου, εκπρόσωπος των ένοπλων δυνάμεων της Νιγηρίας. Οι όμηροι διασώθηκαν έπειτα από ανταλλαγές πυρών τις πρώτες πρωινές ώρες χθες Παρασκευή, πρόσθεσε.

Μονάδες του στρατού «καταδιώκουν τους απαγωγές ώστε να σώσουν τους υπόλοιπους ομήρους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, στρατιωτικοί με υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας ανέκτησαν περίπου 800 κλεμμένα βοοειδή.

Η μαζική απαγωγή της Πέμπτης ήταν η τρίτη σε σχολεία της βορειοδυτικής Νιγηρίας σε ισάριθμες εβδομάδες. Ένοπλοι έχουν αρπάξει σχεδόν 900 μαθητές και φοιτητές μέσα από τα σχολεία τους στην περιοχή από τον Δεκέμβριο για να αποσπάσουν λύτρα.

Δεκάδες οπλισμένες συμμορίες, τα μέλη των οποίων οι αρχές αποκαλούν γενικά bandits, «κακοποιά στοιχεία», ή «ληστοσυμμορίτες», κατατρομοκρατούν τον πληθυσμό της βορειοδυτικής και της κεντρικής Νιγηρίας την τελευταία δεκαετία. Επιτίθενται σε χωριά, διαπράττουν ζωοκλοπές, απαγάγουν με σκοπό να αποσπάσουν λύτρα.

Η πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής είναι αντιμέτωπη και με άλλες πελώριες προκλήσεις στο πεδίο της ασφάλειας, ειδικά τον ανταρτοπόλεμο τζιχαντιστών στο βορειοανατολικό της τμήμα στον οποίο έχουν σκοτωθεί πάνω από 40.000 άνθρωποι και έχουν εκτοπιστεί άλλοι σχεδόν 2 εκατ. από το 2009.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα