Κόσμος

Νιγηρία: Νέα απαγωγή φοιτητών – Νεκρός ένας υπάλληλος του Πανεπιστημίου

Ένοπλοι άνδρες εξαπέλυσαν επίθεση σε ένα πανεπιστήμιο, στην Πολιτεία Καντούνα στη βόρεια Νιγηρία, σκότωσαν έναν εργαζόμενο και άρπαξαν αδιευκρίνιστο αριθμό φοιτητών, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Η επίθεση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, όπως είπε ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, Μοχάμεντ Τζαλίγκε. «Οι συμμορίτες εισέβαλαν στη σχολή (…) Έχουν απαχθεί φοιτητές, όμως προς το παρόν δεν ξέρουμε πόσοι», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του πανεπιστημίου, αγνοούνται τουλάχιστον 20 φοιτητές. Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πόσοι από αυτούς απήχθησαν και πόσοι κατάφεραν να διαφύγουν και κρύβονται.

Ο Σαμουέλ Αρουβάν, τοπικός υπουργός Εσωτερικών στη Νιγηρία, επιβεβαίωσε το συμβάν, προσθέτοντας ότι ένας εργαζόμενος σκοτώθηκε.

Εδώ και πολλούς μήνες, ένοπλες ομάδες ανδρών, τους οποίους συνήθως οι αρχές αποκαλούν «συμμορίτες» ή «ληστές», εξαπολύουν επιθέσεις σε σχολικά ιδρύματα και παίρνουν ομήρους, ζητώντας λύτρα. Από τον Δεκέμβριο έχουν απαχθεί 730 παιδιά και έφηβοι.

Στις αρχές Μαρτίου, επίσης στην Καντούνα, ένοπλοι εισέβαλαν σε οικοτροφείο ενός επαγγελματικού λυκείου και άρπαξαν 49 μαθητές, εκ των οποίων μόνο οι 10 έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι σήμερα. Οι δράστες έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο στα οποία μαστιγώνουν τα θύματά τους και ζητούν λύτρα από τις οικογένειες και τις αρχές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ένωσης απαχθέντων μαθητών κατήγγειλε την απραξία των αρχών της Καντούνα, οι οποίες απαγόρευσαν κάθε διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να πλυθούν εδώ και 36 ημέρες, δεν τρώνε καλά, δεν έχουν πόσιμο νερό, δεν έχουν ρούχα, φάρμακα», τόνισε ο Φράιντεϊ Σάνι.

Για λόγους ασφαλείας, σε πολλές Πολιτείες της βόρειας και κεντρικής Νιγηρίας έχουν κλείσει τα σχολεία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Βρετανία αύξησε σε «σοβαρό» το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής – Διώξεις σε βάρος 45χρονου για αντισημιτική επίθεση
Ο δράστης Έσα Σουλεϊμάν είχε παραπεμφθεί σε κυβερνητικό πρόγραμμα πρόληψης του εξτρεμισμού το 2022, αλλά η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο αργότερα το ίδιο έτος
Η στιγμή που ο δράστης επιτίθεται με μαχαίρι σε Εβραίο άνδρα στο Λονδίνο
Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης στην Αυστραλία - Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Φέρεται πως την απήγαγε από την κοινότητα των Αβορίγινων και στη συνέχεια την σκότωσε - «Συνελήφθη» από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού της
Αυστραλία: Λίντσαραν τον 47χρονο που συνελήφθη για τη δολοφονία της 5χρονης – Επεισόδια έξω από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται
Drone με 50 κιλά εκρηκτικά «καρφώθηκε» σε πλοίο στον Κόλπο του Άντεν – Θρίλερ για την εξουδετέρωσή του
Το drone αντί να εκραγεί, παρέμεινε στο εσωτερικό του πλοίου, δημιουργώντας μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, καθώς οποιαδήποτε δόνηση ή αύξηση θερμοκρασίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε έκρηξη
Επίθεση με drone στο πλοίο