Κόσμος

Νιγηρία: Πάνω από 100 νεκροί σε ναυάγιο στον ποταμό Νίγηρα

Φόβους για περισσότερους από 100 νεκρούς σε ναυάγιο πλοιαρίου στον ποταμό Νίγηρα, εκφράζουν οι αρχές της  Νιγηρίας.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Νιγηρίας ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) την Πέμπτη (03.10.2024) ότι τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο.

Το πλοιάριο βυθίστηκε την Τρίτη (01.10.2024) στον ποταμό Νίγηρα.

Σχεδόν 150 από τους περίπου 300 επιβαίνοντες διασώθηκαν, αλλά «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα» να βρεθούν άλλοι επιζώντες, υποστήριξε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Ιμπραχίμ Χουσεϊνί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο πλοιάριο επέβαιναν πολλές γυναίκες και παιδιά που μετέβαιναν στην κοινότητα Γκμπατζίμπο για τη μουσουλμανική πανήγυρη Μαουλίντ, με την οποία τιμάται η γέννηση του προφήτη Μωάμεθ.

Χθεσινός (σ.σ. 02.10.2024) απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 16 νεκρούς. «Σήμερα (σ.σ. 03.10.2024) εντοπίσαμε άλλα 20 πτώματα, ανεβάζοντας σε 36 τον αριθμό των νεκρών που ανασύρθηκαν από τα νερά του ποταμού», είπε ο Χουσεϊνί. «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν άλλοι επιζώντες. Όλοι οι αγνοούμενοι είναι νεκροί», τόνισε με βεβαιότητα.

Τον προηγούμενο μήνα, υπερφορτωμένο σκάφος βυθίστηκε σε ποταμό της πολιτείας Ζάμφαρα (βορειοδυτικά) παρασύροντας στον θάνατο περισσότερους από 40 ανθρώπους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ – Είχε κατηγορήσει τον Επστάιν και τον πρίγκιπα Άντριου για βιασμό
Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
Η Βιρτζίνια Τζούφρε
Ο πλανήτης ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον Πάπα Φραγκίσκο - Το σφράγισμα του φέρετρου και η πορεία προς την ταφή
Ο τάφος του Πάπα Φραγκίσκου θα είναι λιτός, όπως εκείνος το είχε ζητήσει, από μάρμαρο Λιγυρίας (επαρχία της βόρειας Ιταλίας), από τη γη της καταγωγής των παππούδων του
Πάπας Φραγκίσκος στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου