Κόσμος

Νιγηρία: Τζιχαντιστές έστειλαν μικρά κορίτσια να δράσουν ως βομβίστριες – καμικάζι

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ φέρονται να χρησιμοποίησαν μικρά κορίτσια για καμικάζι στη Νιγηρία. Αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι επιθέσεις των καμικάζι έγιναν από έξι κοριτσάκια, από τα οποία απέμειναν μόνο τα κεφάλια, που ανασύρθηκαν στον τόπο της τραγωδίας από σωστικά συνεργεία, διευκρίνισε Νιγηριανός αξιωματούχος. Τα παιδάκια ήταν επτά έως δέκα ετών, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στις δύο επιθέσεις των βομβιστριών-καμικάζι στη Νταμπόα, στην Πολιτεία Μπόρνο, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, σκοτώθηκαν 31 άνθρωποι και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν, δήλωσε εξάλλου ο Μπαμπακούρα Κολό, στέλεχος παραστρατιωτικής οργάνωσης που δρα στην περιοχή.

Οι επιθέσεις είχαν στόχο ανθρώπους που επέστρεφαν από τις γιορτές για το Έιντ αλ Φιτρ, το τέλος του ραμαζανιού.

Αμέσως μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι, φερόμενοι ως τζιχαντιστές στοχοθέτησαν τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν με οπλοβομβίδες, προκαλώντας ακόμη περισσότερα θύματα.

Οι μικρές βομβίστριες-καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένες στις συνοικίες Σαουάρι και Αμπατσάρι στη Νταμπόα, σύμφωνα με τον Κολό, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την πόλη Μαϊντουγκούρι, περίπου 80 χλμ. από τον τόπο όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις.

Δεν χρειάζεται κανένας να του πουν πως οι επιθέσεις φέρουν την υπογραφή Μπόκο Χαράμ, πρόσθεσε.

Νιγηρία: 20.000 νεκροί από την τρομοκρατική δράση της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ

Ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί επιβεβαίωσε τον απολογισμό. Ο πιο πρόσφατος απολογισμός κάνει λόγο για 31 νεκρούς, αλλά μπορεί να αυξηθεί, διότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που κινδυνεύουν να μην επιβιώσουν», διευκρίνισε ο αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι πάρα πολλοί πολίτες τραυματίστηκαν από τις οπλοβομβίδες που βλήθηκαν περίπου δύο λεπτά μετά τη διπλή επίθεση των βομβιστριών-καμικάζι.

Την 1η Μαΐου, τουλάχιστον 86 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις καμικάζι εναντίον ενός τεμένους και μιας αγοράς στην πόλη Μούμπι, στη γειτονική Πολιτεία Ανταμάουα.

Τα τελευταία εννιά χρόνια, η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους κι εξαπλώθηκε από τη βορειοανατολική Νιγηρία μέχρι τον Νίγηρα, το Τσαντ και το Καμερούν, προκαλώντας τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί μόνο στη Νιγηρία εξαιτίας της δράσης της οργάνωσης αυτής και των επιχειρήσεων ευρείας κλίμακας για την καταστολή της από τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Τι κατέθεσε η αδελφή του για το ζευγάρι - «Θα τη μεθύσω καλά, μετά θα μπορέσεις να την πάρεις ξανά άγρια» έλεγε στους πελάτες του καθώς την εξέδιδε για 500 ευρώ την φορά
Αυστρία: Η ανατριχιαστική περιγραφή του 51χρονου για τον θάνατο της συζύγου μετά από βιασμό – «Την δούλεψα πλήρως»
Axios: Ο Τραμπ απέρριψε αίτημα του Σαουδάραβα πρίγκιπα να επιτεθεί στους Χούθι της Υεμένης – «Θα το ξαναέκανα», λέει για τον πόλεμο στο Ιράν
Σε τελευταία του συνέντευξη ο Τραμπ φάνηκε για ακόμα μία φορά αμετανόητος για την έναρξη του πολέμου, παρά τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου
τραμπ
Πώς η Gen Z μαθαίνει για την 11η Σεπτεμβρίου, τον εφιάλτη που δεν έζησε και που άλλαξε τον κόσμο
25 χρόνια συμπληρώνονται από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους, όταν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα έριξαν αεροπλάνα στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη και στο Πεντάγωνο
25 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11η Σεπτεμβρίου