Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Νίκαια: Ο δράστης έφτασε με το τρένο και άλλαξε ρούχα πριν το μακελειό!

Νίκαια

Ο νεαρός άνδρας που φέρεται ότι σκότωσε τρεις ανθρώπους μέσα σε μια εκκλησία στη Νίκαια, έφτασε στην πόλη αυτή με το τρένο, έχοντας στην κατοχή του ένα έγγραφο ταυτότητας που είχε εκδοθεί από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής εισαγγελίας της Γαλλίας.

Ο εισαγγελέας Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ είπε ότι ο ύποπτος γεννήθηκε στην Τυνησία το 1999 και έφτασε στο Μπάρι της Ιταλίας στις 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις εικόνες από τις κάμερες παρακολούθησης του σιδηροδρομικού σταθμού, ο δράστης άλλαξε ρούχα όταν έφτασε εκεί και κατόπιν πήγε με τα πόδια μέχρι τη βασιλική της Νοτρ Νταμ, που απέχει περίπου 400 μέτρα, όπου εξαπέλυσε την επίθεση.

Click4more: Γαλλία: Αυτός είναι ο 21χρονος Τυνήσιος μακελάρης στη Νίκαια – Αρχές Οκτωβρίου έφτασε στη χώρα

Τα δύο από τα θύματά του, ένας 55χρονος άνδρας που εργαζόταν στην εκκλησία και μία 60χρονη γυναίκα, βρέθηκαν νεκρά μέσα στον ναό. Και στους δύο είχε κόψει τον λαιμό. Το τρίτο θύμα, μια γυναίκα, πέθανε λίγο αργότερα σε ένα γειτονικό μπαρ όπου κατέφυγε ζητώντας βοήθεια. Η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Τέσσερις αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον 21χρονο όταν εκείνος κινήθηκε απειλητικά εναντίον τους φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», πρόσθεσε ο εισαγγελέας. Ο δράστης τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των αστυνομικών και έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις