Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Νίκαια: Οπλισμένος με 3 μαχαίρια και ένα Κοράνι ο 21χρονος έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας

Νίκαια: Οπλισμένος με 3 μαχαίρια και ένα Κοράνι ο 21χρονος έπνιξε στο αίμα την εκκλησία της Παναγίας

Η Γαλλία ακόμα να συνέλθει από το σοκ της σφαγής που έγινε στη Νίκαια με θύματα τρεις ανυποψίαστους ανθρώπους οι οποίοι είδαν την ζωή τους να χάνεται μέσα σε λίμνη αίματος και μίσους από το χέρι ενός 21χρονου άνδρα. 

Τα θύματα έχουν πρόσωπο και είναι όλοι τους άνθρωποι με οικογένειες που δεν θα τους ξαναδούν και που δεν πρόλαβαν να αναρωτηθούν γιατί τους συνέβη κάτι τόσο τραγικό. 

Οπλισμένος με τρία μαχαίρια, ένα Κοράνι και δυο κινητά τηλέφωνα ο 21χρονος Μπραχίμ Αουσάουι έφτασε στη Νίκαια στην 06.30 το πρωί με τρένο. Εκεί, άλλαξε τα ρούχα του και μπήκε στην εκκλησία δυο ώρες αργότερα.

Στην εκκλησία της Νοτρ Νταμ της Νίκαιας έμεινε μισή ώρα και σε αυτό το διάστημα «θέρισε» τρεις ζωές.

Έφτασε σύμφωνα με τον εισαγγελέα στην Ευρώπη στις 20 Σεπτεμβρίου μέσω της Λαμπεντούζας στην Ιταλία και στο Παρίσι έφτασε στις 9 Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αυτές ήρθαν στην κατοχή των γαλλικών αρχών από ένα έγγραφο που είχε ο Ασάουι από τον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

Οι δολοφονίες έγιναν τρεις ημέρες πριν τον εορτασμό των Αγίων Πάντων των Καθολικών και οι αρχές θεωρούν ότι όλα ήταν μέρος ενός σχεδίου. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν 14 φορές και ακόμα και την ώρα που τον έβαζαν στο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, φώναζε «Ο Θεός είναι μεγάλος» στα αραβικά.

Τα θύματα 

Η 44χρονη Simone Barreto Silva από την Βραζιλία μητέρα τριών παιδιών ήταν η μόνη από τα θύματα που πρόλαβε πριν ξεψυχήσει να ψελλίσει λίγες λέξεις. «Σας παρακαλώ πείτε στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ», είπε στους διασώστες που έσπευσαν να τις προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες αλλά δυστυχώς ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη.

Η 44χρονη, μπόρεσε να βγει από την εκκλησία, αλλά πέθανε «σε εστιατόριο που βρισκόταν σε μικρή απόσταση», υποκύπτοντας στα «πολλαπλά» τραύματα από μαχαίρι που της είχε καταφέρει ο δράστης.

Συντετριμμένοι είναι και όσοι γνώριζαν τον 54χρονο νεωκόρο της εκκλησίας τον οποίο ο 21χρονος αποκεφάλισε. Ο Vincent Loques, πατέρας δυο παιδιών, ανυποψίαστος έκανε τις δουλειές του στην εκκλησία λίγο πριν την πρώτη λειτουργία της ημέρας. Όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτό τον άνθρωπου που χάθηκε με αυτό τον τρόπο. Ο 21χρονος τον πλησίασε και του έκοψε τον λαιμό.

Το τρίτο θύμα μια 60χρονη είχε τον πιο φρικτό θάνατο από όλους. Ο 21χρονος Τυνήσιος στην κυριολεξία την αποκεφάλισε. Περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά της δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά.

Περιμένουμε και άλλες επιθέσεις

Καθώς η Γαλλία έχει εμπλακεί σε “πόλεμο με την ισλαμιστική ιδεολογία” είναι πιθανό να εξαπολυθούν περισσότερες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, προειδοποίησε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμαμέν.

“Είμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός εχθρού που βρίσκεται μέσα κι έξω” από τη Γαλλία, επεσήμανε ο Νταρμαμέν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

“Πρέπει να κατανοήσουμε ότι έχουν υπάρξει και θα υπάρξουν και άλλα περιστατικά όπως αυτές οι φρικτές επιθέσεις”, πρόσθεσε.

Μια σύλληψη για την επίθεση στη Νίκαια

Ένας 47χρονος τέθηκε υπό κράτηση καθώς είναι ύποπτος ότι ήταν σε επαφή με τον δράστη της χθεσινής φονικής επίθεσης με μαχαίρι στην Νίκαια, μετέδωσε το BFM TV, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις