Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Νίκησε τους δαίμονές της 18χρονη μπαλαρίνα! Το παρατσούκλι “μπουτού” και ο εφιάλτης της ανορεξίας [pics]

Νίκησε τους δαίμονές της 18χρονη μπαλαρίνα! Το παρατσούκλι “μπουτού” και ο εφιάλτης της ανορεξίας [pics]

Απαράδεκτο σώμα για μπαλέτο. Μπουτού. Όλα τα σχόλια από δάσκαλο μπαλέτου κατέστρεφαν το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα.

Μέσα σε ένα χρόνο η Margherita Barbieri έχασε από την πίεση 25 κιλά και βυθίστηκε στον εφιάλτη της ανορεξίας. Υπέβαλε τον εαυτό της σε ακραία δίαιτα, καταναλώνοντας μόνο 140 θερμίδες τη μέρα. Συχνά μάλιστα δεν έτρωγε τίποτα για μέρες ή έτρωγε ένα μπωλ κουάκερ.

 

 

Χρειάστηκε να παλέψει 5 χρόνια για να νικήσει τη διατροφική διαταραχή και πλέον στα 18 της χρόνια έχει ανακάμψει πλήρως. Είχε φτιάξει μια λίστα με πάνω από 200 τροφές που ήταν πολύ φοβισμένη να φάει, μεταξύ των οποίων βούτυρο και σοκολάτα.

Σιγά σιγά η Margherita άρχισε να τρώει φαγητά που δεν έτρωγε και να παίρνει βάρος και πλέον βοηθά ενεργά άλλα θύματα της επικίνδυνης ασθένειας. “Από 50 κιλά έπεσα στα 25 όταν ένας από τους δασκάλους μου στη σχολή μπαλέτου μου είπε ότι το σώμα μου είναι απαράδεκτο. Ακόμα και αν ήμουν απολύτως υγιής, μου είπε ότι έχω χοντρά μπούτια. Το σχόλιό του ήταν καταλυτικό.

Το βάρος μου ήταν καλό αλλά δεν το είχα συνειδητοποίησει τότε. Ήμουν αποφασισμένη να γίνω καλύτερη μπαλαρίνα και άρχισα να γυμνάζομαι υπερβολικά χωρίς να τρώω τίποτα. Με έκανε να μισήσω το σώμα μου, το σώμα που αγαπούσα και κάποτε ήμουν περήφανη για αυτό και στράφηκα ενάντια στην εμφάνισή μου.

Έχασα 25 κιλά σε ένα χρόνο. Σε σημείο μάλιστα που μου είπαν ότι είμαι πολύ αδύνατη ακόμα και για να υποβληθώ σε θεραπεία. Άρχισα να απολαμβάνω να τιμωρώ το σώμα μου και ερωτεύτηκα το να μισώ τον εαυτό μου”. Με μεγάλη προσπάθεια η Margherita κατάφερε να ξεπεράσει τη σοβαρή διατροφική διαταραχή, νικώντας τους δαίμονές της. Σήμερα πλέον είναι απολύτως υγιής και απολαμβάνει κάθε φαγητό, ενώ μαθαίνει να αγαπά ξανά το σώμα της.

“Σταμάτησα να ντρέπομαι για την ψυχική μου κατάσταση και ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για να βελτιωθεί το βάρος μου. Άρχισα σιγά σιγά να βάζω πράγματα στη διατροφή μου που φοβόμουν να καταναλώσω και ξαναπήρα βάρος. Πλέον νιώθω και φαίνομαι πολύ πιο υγιής. Μερικές φορές ένιωθα τόσο αδύναμη που δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι και έπαθα νεφρική ανεπάρκεια επειδή έχασα τόσο βάρος. Τώρα πλέον θέλω να ζω τη ζωή στο έπακρο”.

Η Margherita πλέον φιλοδοξεί να γίνει χορεύτρια και να βοηθήσει άλλους νέους να ξεπεράσουν την επικίνδυνη ασθένεια. “Ακόμα αγαπώ το μπαλέτο αλλά υπάρχει πολύ πίεση και αποφάσισα να ακολουθήσω τη διαδρομή του θεάτρου. Να εμφανίζομαι σε μουσικά βίντεο ή να χορεύω στο West End θα ήταν ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα ειδικά μετά τα όσα έχω περάσει”.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε