Κόσμος

Νόμος Γαβρόγλου… και στην Γαλλία – Τέλος τα κινητά και τα tablet από τα σχολεία

Κάτι από... τον Γαβρόγλου φαίνεται πως ζήλεψαν στην Γαλλία, αφού από φέτος παρελθόν θα αποτελέσουν για τα σχολεία από τα tablets, τα smartwatches και τα κινητά τηλέφωνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ειδικότερα, η κυβέρνηση εξέφρασε την ανησυχία της για την συχνότητα χρήσης των κινητών συσκευών από τους μαθητές, καθώς εκτιμά ότι μετατρέπεται σε εξάρτηση, με αποτέλεσμα να τους αποσπά από τις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Τη νέα σχολική χρονιά οι μαθητές δεν θα είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα καθ‘ όλη την διάρκεια παραμονής τους στους σχολικούς χώρους.

Το μέτρο θα έχει καθολική εφαρμογή σε δημοτικά και γυμνάσια, ενώ στο λύκειο οι διευθυντές θα επιλέγουν τον βαθμό στον οποίο θα εφαρμόσουν το μέτρο.

Σύμφωνα με τους εισηγητές και τους υποστηρικτές της εν λόγω απόφασης, το μέτρο θα βελτιώσει τις μαθησιακές επιδόσεις, δεδομένου ότι δεν θα αποσπάται η προσοχή των μαθητών και θα είναι πιο δραστήριοι την ώρα της διδασκαλίας.

Επιπλέον, η στέρηση των δυνατοτήτων καταγραφής/βιντεοσκόπησης που προσφέρουν οι κάμερες των «έξυπνων» συσκευών θεωρείται πως θα επιφέρουν μείωση σε προβληματικές συμπεριφορές, όπως ο σχολικός εκφοβισμός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Μήνυμα από τους γείτονες της Νάνσι Γκάθρι που αγνοείται
Επιζώντες παραμένουν στα ερείπια μία εβδομάδα μετά τους σεισμούς στη Βενεζουέλα - Νεκροτομείο στήθηκε στην Λα Γκουάιρα, στους 2.000 οι νεκροί
Στους 50.000 παραμένουν οι αγνοούμενοι - Σκληρή μάχη από διασώστες και εθελοντές για τον απεγκλωβισμό τραυματιών - Πάνω από 38 νοσοκομεία υπέστησαν ζημιές
 MIGUEL MEDINA