Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Νόμπελ Ειρήνης 2019: Ποιος θα είναι φέτος ο νικητής;

κλιματική αλλαγή

Η ώρα για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 έφτασε και η αγωνία είναι μεγάλη. Ποιος θα είναι ο φετινός νικητής; Θα είναι το φαβορί Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Θα είναι ο Ζόραν Ζάεφ; Τα ονόματά τους έχουν ακουστεί αλλά δεν παίζουν στα γραφεία στοιχημάτων. Η Νορβηγική ακαδημία στο Όσλο θα μας λύσει όλες τις απορίες λίγο αργότερα που θα κάνει την επίσημη ανακοίνωση.

Στα φαβορί και ο Πάπας Φραγκίσκος αλλά και η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, η οποία δοκιμάστηκε όσο κανένας άλλος πρωθυπουργός στη χώρα, καθώς κλήθηκε να διαχειριστεί τη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της Νέας Ζηλανδίας.

Μερικοί από τους πιο διάσημους νικητές των βραβείων Νόμπελ Ειρήνης

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης το 2009 για τα επιτεύγματά του στην εξωτερική πολιτική. Η απονομή σχολιάστηκε και άσχημα αφού ήταν μόνο 12 ημέρες πρόεδρος…

Το Νόμπελ Ειρήνης είχε πάρει και ένας άλλος πρώην πρόεδρος ο Τζίμι Κάρτερ το 2002. Επίσης η Μαλάλα Γιουσαφζάι το 2014, η ΕΕ το 2012, ο ΟΗΕ και ο γ.γ. του Κόφι Ανάν το 2001 και η Μητέρα Τερέζα το 1979.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις