Κόσμος

Νόμπελ Φυσικής: Απονεμήθηκε σε δυο Ελβετούς κι έναν Καναδοαμερικανό

Δυο Ελβετοί κι ένας Καναδοαμαρικανός είναι οι κάτοχο του βραβείου Νόμπελ Φυσικής για το 2019.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε στους Ελβετούς Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ Κελόζ και στον Καναδοαμερικανό Τζέιμς Πίμπλς.

Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ Κελόζ κέρδισαν το Νόμπελ Φυσικής 2019 για την πρωτοποριακή τους εργασία στον τομέα της αστροφυσικής.

Στον Τζέιμς Πίμπλς απονεμήθηκε το 50% του Νόμπελ Φυσικής και το άλλο μισό μοιράζονται οι Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ Κελόζ.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 910.000 δολαρίων.

Από τη μία, οι θεωρητικές αποκαλύψεις του Τζέιμς Πιμπλς συμβάλλουν στην κατανόηση του πώς εξελίχθηκε το διάστημα μετά το Big Bang, ενώ οι Μαγιόρ και Κελόζ εξερεύνησαν τις γειτονικές στη Γη περιοχές του διαστήματος σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν άγνωστους, μέχρι σήμερα, πλανήτες και πράγματι ανακάλυψαν έναν εξωπλανήτη που κινείται σε τροχιά γύρω από ένα αστέρι ηλιακού τύπου.

Η στιγμή της ανακοίνωσης του Νόμπελ Φυσικής

Η Σουηδική Βασιλική Ακαδημία Επιστημών ανέφερε πως το Νόμπελ Φυσικής απονεμήθηκε στους τρεις επιστήμονες γιατί άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για το σύμπαν και πως οι ανακαλύψεις τους αλλάζουν οριστικά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε το σύμπαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Financial Times: Η μυστική επιχείρηση των ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ – Navy Seals εξουδετέρωναν νάρκες για 4 μήνες
Η Τεχεράνη έχει αμφισβητήσει τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την αποναρκοθέτηση - Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Ιράν δήλωσε ότι «κανείς εκτός από το Ιράν δεν γνωρίζει τη θέση αυτών των ναρκών»
Δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμού
New York Times: Η Ουκρανία «μπήκε μέσα» για 1,2 δισ. δολάρια το 2024 λόγω απάτης και κακοδιαχείρισης στις αμυντικές προμήθειες
Απόρρητοι κρατικοί έλεγχοι των NYT αποκάλυψαν μοτίβα διογκωμένων τιμών όπλων, συμβάσεων που ανατέθηκαν σε αναξιόπιστες εταιρείες και δισεκατομμυρίων που έχασε η Ουκρανία λόγω κακοδιαχείρισης
Ουκρανοί στρατιώτες