Κόσμος

Νόμπελ Ιατρικής: Κόπηκε στα… τρία [pics, vids]

Μπορεί η ευτυχία να μην κόβεται στα τρία, αλλά για το Νόμπελ δεν υπάρχει… νόμος.

Το Νόμπελ Ιατρικής για το 2017 απονεμήθηκε σε τρεις Αμερικανούς. Πρόκειται για τους Jeffrey Hall, Michael Rosbash και Michael Young.

Οι τρεις Αμερικανοί επιστήμονες τιμήθηκαν με το Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής 2017 για τις ανακαλύψεις τους σχετικά με τους μοριακούς μηχανισμούς που ελέγχουν τα βιολογικά μας ρολόγια.

Οι ανακαλύψεις τους εξηγούν με ποιον τρόπο τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι προσαρμόζουν τον βιολογικό τους ρυθμό ώστε να συγκλονίζεται με τις κινήσεις της Γης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας.

Το Νόμπελ Ιατρικής είναι το πρώτο που ανακοινώνεται και εγκαινιάζει την εποχή των βραβείων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εξήγηση Ντόναλντ Τραμπ για τη νέα μελανιά στο χέρι του: «Το χτύπησα στο τραπέζι, είναι παρενέργεια της ασπιρίνης»
«Όταν παίρνεις τη μεγάλη ασπιρίνη, σου λένε ότι θα έχεις μώλωπες. Ο γιατρός μου είπε: "Δεν χρειάζεται να την παίρνετε, κύριε, είστε πολύ υγιής". Αλλά εγώ απάντησα: "Δεν παίρνω κανένα ρίσκο"»
Μελανιά στο χέρι του Τραμπ στο Νταβός
Ο Τραμπ κάνει αγωγή στην JPMorgan και ζητάει 5 δις δολάρια γιατί του έκλεισαν τους λογαριασμούς του
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι «δεν κλείνει λογαριασμούς για πολιτικούς ή θρησκευτικούς λόγους» αλλά «επειδή προκαλούν νομικούς ή ρυθμιστικούς κινδύνους για την εταιρεία»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS 5