Κόσμος

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021: Στον συγγραφέα Abdulrazak Gurnah το φετινό βραβείο

Στον συγγραφέα Abdulrazak Gurnah από τη Ζανζιβάρη της Τανζανίας δόθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2021 για «την ασυμβίβαστη και με ενσυναίσθηση γραφή του για τα αποτελέσματα της αποικιοκρατίας και τη μοίρα προσφύγων που βρέθηκαν μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και ηπείρων» σύμφωνα με τη Σουηδική Ακαδημία.

Ο 73χρονος συγγραφέας από την Τανζανία, που απέσπασε το Νόμπελ Λογοτεχνίας, ζει και εργάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα πιο διάσημο μυθιστορήματά του είναι οι: Paradise, Desertion και By the Sea.

Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τζίμι Κίμελ απαντά στις απειλές απόλυσης με ατάκα του Τραμπ για την ηλικία του: «Μισό λεπτό, μόλις έκανε αστείο για τον θάνατό του;»
«Μόνο ο Ντόναλντ Τραμπ θα ζητούσε να απολυθώ επειδή έκανα ένα αστείο για την ηλικία του και την επόμενη μέρα θα έκανε ο ίδιος αστείο για την ηλικία του», είπε ο παρουσιαστής
Ο Τζίμι Κίμελ