Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Νορβηγία: Η επίθεση με τόξο και βέλη σχετίζεται πιθανόν με ψυχική ασθένεια

Νορβηγία: Η επίθεση με τόξο και βέλη σχετίζεται πιθανόν με ψυχική ασθένεια
Ο αστυνομικός επιθεωρητής Per Thomas Omholt μιλάει για την υπόθεση στο Kongsberg - ΦΩΤΟ REUTERS

Η υπόθεση της ασθένειας ενισχύθηκε σε αυτό το στάδιο της έρευνας για την επίθεση με τόξο και βέλη που προκάλεσε τον θάνατο πέντε ανθρώπων στη Νορβηγία, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

“Η υπόθεση η οποία ενισχύθηκε τις πρώτες ημέρες της έρευνας είναι εκείνη ενός υπόβαθρου ασθένειας”, δήλωσε ο επιθεωρητής Περ Τόμας Όμχολτ σε συνέντευξη Τύπου. “Όμως αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο και για άλλες υποθέσεις.”

Μεταξύ των αρχικών υποθέσεων, η αστυνομία είχε εξετάσει “τον θυμό, την εκδίκηση, μια παρόρμηση, τον τζιχάντ, την ασθένεια και την πρόκληση”, εξήγησε ο αστυνομικός.

Ο Όμχολτ είπε επίσης πως ο Μπρότεν ομολόγησε ότι σκότωσε τα θύματα αλλά δεν παραδέχθηκε την ενοχή του.

Click4More: Επίθεση με τόξο στη Νορβηγία: Αναγνώρισαν τον 37χρονο δράστη – Δήλωνε «αγγελιοφόρος» σε βίντεο

Οι δηλώσεις αυτές ενισχύουν τις αμφιβολίες που περιβάλλουν την πνευματική υγεία, και άρα την ποινική ευθύνη, του Έσπεν Άντερσεν Μπρότεν, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε πέντε ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους τρεις προχθές, Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ (νοτιοανατολικά) όπου διαμένει.

Ύποπτος για ισλαμική ριζοσπαστικοποίηση, ο 37χρονος Δανός προφυλακίστηκε σήμερα για τέσσερις εβδομάδες, με τις δύο πρώτες σε πλήρη απομόνωση. Αντί στη φυλακή, θα κρατείται σε ένα ιατρικό ίδρυμα, διευκρίνισε η εισαγγελέας Αν Ίρεν Σβάνε Ματίασεν.

Ο Μπρότεν μεταφέρθηκε χθες βράδυ σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα έπειτα, εξήγησε η Σβάνε Ματίασεν, “από μια αξιολόγηση της κατάστασης της υγείας του”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις