Κόσμος

Νορβηγία: Η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης παραιτήθηκε για αντέγραψε στο μεταπτυχιακό της

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την παραίτησή της υπέβαλλε η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Νορβηγία επειδή αντέγραψε στο μεταπτυχιακό της τις εργασίες άλλων σπουδαστών, χωρίς να παραλείψει ούτε τα… λάθη τους.

«Έκανα ένα τεράστιο λάθος» παραδέχτηκε η Σάντρα Μπορτς στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Χρησιμοποίησα κείμενα από άλλες εργασίες χωρίς να αναφέρω την πηγή, ζητώ συγγνώμη», πρόσθεσε η υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Νορβηγία.

Λίγο νωρίτερα, νορβηγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι διαπίστωσαν ομοιότητες στο μεταπτυχιακό της Σάντρα Μπορτς, το 2014, με άλλα κείμενα, κυρίως με τα μεταπτυχιακά δύο άλλων φοιτητών για τους οποίους δεν υπήρχε καμία αναφορά ή παραπομπή στο δικό της.

Σε αποσπάσματα που αναρτήθηκαν στο twitter από έναν φοιτητή φαίνεται ότι μεταξύ άλλων η Σάντρα Μπορτς αντέγραψε λέξη προς λέξη μια ολόκληρη παράγραφο, συμπεριλαμβανομένων και των τυπογραφικών λαθών.

Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε αμηχανία στο υπουργείο το οποίο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον μιας φοιτήτριας που αθωώθηκε από Εφετείο για την κατηγορία της «αυτολογοκλοπής» επειδή είχε χρησιμοποιήσει αποσπάσματα ενός δικού της κειμένου.

Η Σάντρα Μπορς προέρχεται από το Κεντρώο Κόμμα, το οποίο υπερασπίζεται κυρίως τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου. Ανέλαβε υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης το 2023, αφού τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν υπουργός Γεωργίας. Το μεταπτυχιακό της αφορούσε τους ρυθμιστικούς κανόνες όσον αφορά την ασφάλεια στον πετρελαϊκό τομέα.

Πολλά άλλα μέλη της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Νορβηγίας έχουν παραιτηθεί τους τελευταίους μήνες, κυρίως λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 7
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν