Κόσμος

Νοσηλεύτρια αποκαλύπτει τις τρεις λέξεις που λένε οι άνθρωποι πριν πεθάνουν

Τις ίδιες τρεις λέξεις εκστομίζουν όσοι ασθενείς βρίσκονται στο κατώφλι του θανάτου, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε μια νοσοκόμα τα βίντεο της οποίας στο TikTok είναι viral.

Η νοσοκόμα εξήγησε παράλληλα και τι είναι πραγματικά ο «επιθανάτιος ρόγχος», ο ήχος που παράγεται από τους ετοιμοθάνατους ασθενείς.

Η Julie μοιράζεται τις εμπειρίες της και τις συμβουλές της σχετικά με το άγχος του θανάτου με τους 1,5 εκατομμύριο ακολούθους της στο TikTok υπό τον λογαριαμσό @hospicenursejulie. Λέει ότι συχνά βλέπει τους «διαυγείς» ασθενείς της να βιώνουν οράματα των αποθανόντων αγαπημένων τους προσώπων που εμφανίζονται ως πνεύματα ή άγγελοι.

Αυτές οι εμφανίσεις των αποθανόντων μελών της οικογένειας συχνά έρχονται με ένα μήνυμα ότι «επιστρέφουν στο σπίτι». Σύμφωνα με την Julie, η πιο συνηθισμένη φράση που λένε οι άνθρωποι πριν πεθάνουν είναι συνήθως «Σ’ αγαπώ», ή φωνάζουν τη μαμά ή τον μπαμπά τους που συνήθως έχουν ήδη φύγει από τη ζωή.

Σε ένα άλλο βίντεο, η Julie καθησυχάζει τους χρήστες σχετικά με το τι θεωρείται «φυσιολογικό» να παρακολουθεί κανείς όταν ένα αγαπημένο του πρόσωπο πεθαίνει από φυσικά αίτια.

Εξηγεί ότι οι αλλαγές στην αναπνοή, το χρώμα του δέρματος, ο «επιθανάτιος ρόγχος» και ο πυρετός είναι τυπικά φαινόμενα.

Διευκρινίζει περαιτέρω: «Τα μοτίβα αναπνοής αλλάζουν προς το τέλος της ζωής κατά τη φάση του θανάτου, η οποία είναι συνήθως λίγες ώρες έως λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο»,,σημειώνει σύμφνα με την dailystar.com.

Προσθέτει ότι ενώ οι περισσότερες οικογένειες μπορεί να πιστεύουν ότι αυτό υποδηλώνει ότι κάτι δεν πάει καλά, εννέα φορές στις δέκα δεν συμβαίνει αυτό.

@hospicenursejulie 3 scary things that can happen at the end of life- but they can be normal. #hospicenursejulie #medicaleducation #caregiving #hospicenurse #symptoms #endoflifecare ♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

Η Julie σχολίασε και τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος, γνωστές ως στίγματα, όπου τα άκρα γίνονται λίγο μωβ. Είπε ότι αυτό είναι ένα φυσιολογικό μέρος της διαδικασίας θανάτου και δεν αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.

«Οι τελικές εκκρίσεις, ή αλλιώς επιθανάτιος ρόγχος, είναι απλώς μια συγκέντρωση σάλιου στο πίσω μέρος του λαιμού που απλά ακούγεται πολύ άσχημα.

@hospicenursejulie 3 scary things that can happen at the end of life- but they can be normal. #hospicenursejulie #medicaleducation #caregiving #hospicenurse #symptoms #endoflifecare ♬ original sound – 💕 Hospice nurse Julie 💕

«Ο πυρετός συμβαίνει επίσης συχνά επειδή χάνουμε την ικανότητα να ελέγχουμε τη θερμοκρασία του κορμού, οπότε η θερμοκρασία μας θα αυξομειώνεται στο τέλος της ζωής. Και πάλι, όλα αυτά είναι πολύ φυσιολογικά και μέρος της διαδικασίας θανάτου και θανάτου αν πεθαίνετε φυσιολογικά στο σπίτι», σημειώνει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί