Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Νοσοκόμα του θανάτου; Χειροπέδες για δολοφονία 8 βρεφών σε μονάδα νεογνών

Νοσοκόμα του θανάτου; Χειροπέδες για δολοφονία 8 βρεφών σε μονάδα νεογνών

Τους θανάτους 17 βρεφών σε μονάδα νεογνών στο Cheshire διερευνά η αστυνομία. Έχουν συλλάβει τη νοσοκόμα Lucy Letby. Έρευνες στο σπίτι και το πατρικό της.

Η νεαρή νοσοκόμα συνελήφθη με την υποψία δολοφονίας 8 βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6 στο Chester Hospital μεταξύ 2015 και 2016.

Η ύποπτη νοσοκόμα ανακρίνεται για τη δολοφονία 8 βρεφών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 6 βρεφών. Η Lucy Letby, σύμφωνα με πηγή από το NHS, είχε μεταφερθεί από τα κλινικά της καθήκοντα στα τέλη του 2016.

“Τη μετέφεραν σε διοικητικό πόστο. Δεν τη μετέφεραν σε θέση νοσηλεύτριας. Αν πίστευαν ότι ήταν ύποπτη γιατί δεν την ανέστειλαν από τα καθήκοντά της. Η έρευνα έχει διευρυνθεί μετά τη συλλογή πληροφοριών. Αυτή τη στιγμή διερευνάται ο θάνατος 17 βρεφών και 15 καταρρεύσεις βρεφών μεταξύ 2015 και 2016”.

Η καριερίστα νοσοκόμα

Περιέγραψε την υπόθεση ως πολύ περίπλοκη και ευαίσθητη. “Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η έρευνα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλες τις οικογένειες, τους ασθενείς του νοσοκομείου και τους πολίτες. Οι γονείς όλων των βρεφών ζητούν να ενημερώνονται πλήρως και υποστηρίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας από ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι στο επίκεντρο βρίσκονται πολλές οικογένειες που ζητάνε απαντήσεις για το τι συνέβη στα παιδιά τους”.

Ήταν πριν από 5 χρόνια που η Lucy Letby επιλέχθηκε ως το πρόσωπο εκστρατείας για την προσέλκυση δωρεάν στη μονάδα. “Χαίρομαι να βλέπω τα βρέφη να μεγαλώνουν και να υποστηρίζουν τις οικογένειες τους” δήλωνε τότε η Lucy Letby. Οι σοκαρισμένοι γείτονες των γονιών της στο Hereford την περιέγραψαν ως καριερίστα. Είπαν ότι είχε στόχο να πιάσει δουλειά στο NHS.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις