Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Νοσοκομειακός γιατρός ανάμεσα στους 112 νεκρούς του τελευταίου 24ωρου στη Γαλλία από τον κορονοϊό

Νοσοκομειακός γιατρός ανάμεσα στους 112 νεκρούς του τελευταίου 24ωρου στη Γαλλία από τον κορονοϊό
Φωτογραφία Reuters

Τους 674 έχουν φτάσει οι νεκροί στη Γαλλία, μετά τα 112 θύματα που κατέγραψε η χώρα τις τελευταίες 24 ώρες εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Για πρώτη φορά, ανάμεσα στα θύματα είναι κι ένας νοσοκομειακός γιατρός.

Θύμα του κορονοϊού έπεσε κι ένας 67χρονος γιατρός, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον φονικό ιό όταν ανέλαβε τη νοσηλεία των πρώτων ασθενών της νόσου!

Δεν αποκλείεται οι 112 θάνατοι που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο να μην είναι ο ακριβής απολογισμός, αφού οι γαλλικές αρχές δεν αποκλείουν να υπάρχουν κι άλλοι θάνατοι σε γηροκομεία ή σε πόλεις που δεν έχουν καταγραφεί.

Click4more Σε καραντίνα η Μέρκελ λόγω κορονοϊού!

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 1.559 και πλέον φτάνει τις 16.018. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έφτασε σε 7.240, εκ των οποίων 1.746 είναι σε μονάδες εντατικής θεραπείας (με σχεδόν το ένα τρίτο αυτών των σοβαρών περιστατικών να έχουν ηλικία μεταξύ 40 και 65 ετών).

“Η κατάσταση θα συνεχίσει να επιδεινώνεται τις επόμενες ημέρες προτού τα αποτελέσματα του αυστηρού περιορισμού επιβραδύνουν την επιδημία”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν.

Κι άλλο μέλος της κυβέρνησης με κορονοϊό

Η υφυπουργός Οικολογικής Μετάβασης Εμανουέλ Βαργκόν ανακοίνωσε την Κυριακή ότι διαγνώστηκε με τον κορονοϊό και έγινε το τρίτο μέλος της γαλλικής κυβέρνησης που προσβάλλεται από τον Covid-19.

“Σήμερα (σ.σ. χθες) διαγνώστηκα θετική στον Covid-19. Έχω μόνο ήπια συμπτώματα επί του παρόντος”, έγραψε η Βαργκόν στο Twitter. “Εφαρμόζω τον κανόνα: μένω στο σπίτι για να ξεκουραστώ και για να προστατεύσω τους άλλους”.

Ο ιός έχει προσβάλει επίσης τον υπουργό Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ και την έτερη υφυπουργό Οικολογικής Μετάβασης Μπρυν Πουαρσόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις