Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Νοθεία και… προκατάληψη καταγγέλλει ο Τραμπ

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Δεν ήταν δυνατόν να αφήσει αναπάντητη την κίνηση να ζητηθεί επανακαταμέτρηση ψήφων σε συγκεκριμένες πολιτείες. Και αφού “έκραξε” δημόσια τη Χίλαρι Κλίντον και μίλησε για “εκατομμύρια που ψήφισαν παράνομα”, τώρα μιλάει για… νοθεία και προκατάληψη των ΜΜΕ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραληρεί και πάλι μέσω twitter. Και περνά στην αντεπίθεση μετά το αίτημα (με τη στήριξη και της Χίλαρι Κλίντον) για επανακαταμέτρηση ψήφων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν, την οποία ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κέρδισε με μικρή διαφορά.

Την ώρα που η Χίλαρι Κλίντον προηγείται με περισσότερα δυο εκατομμύρια ψήφους, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε ξανά τον λογαριασμό του στο twitter για να τα βάλει με όλους και όλα.

Και θεωρεί πως εκτός από τη νίκη στο Κολέγιο των Εκλεκτόρων (σ.σ. κέρδισε περισσότερους από 270 εκλέκτορες που απαιτούνται για να εκλεγεί πρόεδρος στις ΗΠΑ) «κέρδισα και τη λαϊκή ψήφο, αν αφαιρέσει κανείς τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ψήφισαν παράνομα».

Τι εννοεί «ψήφισαν παράνομα»; Κανείς δεν ξέρει. Ούτε και εξήγησε. Το είπε και τελείωσε. Αλλά συνέχισε τον… βομβαρδισμό με tweets. «Θα ήταν πιο εύκολο να κερδίσω τη λεγόμενη λαϊκή ψήφο και όχι το Κολέγιο των Εκλεκτόρων αν έκανα περιοδεία σε 3-4 πολιτείες και όχι σε 15 που επισκέφτηκα. Θα κέρδιζα πιο εύκολα και πιο πειστικά (αλλά οι μικρές πολιτείες είναι ξεχασμένες)!».

Και μετά, έριξε και τη νέα… “βόμβα”: κατήγγειλε νοθεία σε τρεις πολιτείες. «Σοβαρή εκλογική απάτη σε Βιρτζίνια, Νιου Χαμσάιρ και Καλιφόνια, αλλά γιατί τα media δεν το αναφέρουν; Σοβαρή προκατάληψη, μεγάλο πρόβλημα». Σημειώνεται πως και τις τρεις προαναφερόμενες πολιτείες, όλως τυχαίως, τις κέρδισε η Κλίντον.

Ο νικητής των αμερικανικών προεδρικών εκλογών αποφασίζεται από το Σώμα των Εκλεκτόρων (Electoral College), βάσει του συνόλου των ψήφων που αντιπροσωπεύει κάθε πολιτεία, την οποία κερδίζει ένας υποψήφιος, και όχι από τον αριθμό των άμεσων ψήφων των πολιτών.

Ο Τραμπ συγκέντρωσε αριθμό μεγαλύτερο των απαιτούμενων ψήφων εκλεκτόρων (270) που χρειάζεται για να γίνει πρόεδρος. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του Σώματος Εκλεκτόρων αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε