Κόσμος

Νότια Αφρική: 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik V προσέφερε η Ρωσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η ομάδα εργασίας της Αφρικανικής Ένωσης (AU) για τα εμβόλια ανακοίνωσε σήμερα πως η Ρωσία προσέφερε 300 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19, του Sputnik V, και πως η προσφορά περιλαμβάνει ένα χρηματοδοτικό πακέτο για τις χώρες που θέλουν να εξασφαλίσουν τα εμβόλια.

Σε ανακοίνωση η ομάδα εργασίας ανέφερε πως το εμβόλιο Sputnik V θα είναι διαθέσιμο για μια περίοδο 12 μηνών αρχής γενομένης τον Μάιο του 2021.

Ελάχιστες χώρες στην Αφρική έχουν ξεκινήσει προγράμματα εμβολιασμού μένοντας πίσω σε σχέση με πλουσιότερες χώρες που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τις εκστρατείες ανοσοποίησής τους.

“Είμαστε ευγνώμονες που θα λάβουμε εμβόλια Sputnik V από τη Ρωσική Ομοσπονδία και εξαιρετικά υπερήφανοι που μπορούμε να τα προσφέρουμε… για όλα τα μέλη της AU”, ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τζον Νκενγκάσονγκ, διευθυντής του σώματος ελέγχου νόσων της AU.

“Διμερείς και ιδιωτικού τομέα συμπράξεις όπως αυτές είναι αποφασιστικής σημασίας στις προσπάθειές μας να οδηγήσουμε σε ένα τέλος την πανδημία της COVID-19”, πρόσθεσε ο Νκενγκάσονγκ.

Η AU έχει πει πως έχει εξασφαλίσει επίσης 270 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τις AstraZeneca, Pfizer και Johnson & Johnson για παράδοση φέτος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισπανία: «Πολύ ανησυχητική για τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης» η εγκατάλειψη του σχεδίου για την κατασκευή μαχητικού αεροσκάφους Scaf
Το φιλόδοξο σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής μάχης νέας γενιάς, που θα συνδύαζε επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη
Margarita Robles, Minister of Defence, during a government control session in the Senate, 9 June 2026, in Madrid (Spain). The government faces questions from the opposition in the Senate on security and protests, defence spending, health, housing, corruption and migration.
Σκανδιναβία και Βαλτική πιέζουν για «fast track» ένταξη της Ουκρανίας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Η κοινή ανακοίνωση
Στη σύνοδο παρενέβη μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευση της Γαλλίας για την ασφάλεια της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ
Ουκρανία 14