Κόσμος

Νότια Αφρική: Διαδηλώσεις για την απελευθέρωση της τελευταίας ελεφαντίνας του ζωολογικού κήπου του Γιοχάνεσμπουργκ

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι υπέγραψαν μέσω του διαδικτύου μια αίτηση ζητώντας να απελευθερωθεί η 39χρονη Λάμι, η τελευταία ελεφαντίνα του ζωολογικού κήπου του Γιοχάνεσμπουργκ, που έμεινε μόνη της μετά τον θάνατο, τον Οκτώβριο, του συντρόφου της, του Κίνκελ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πολλοί Νοτιοαφρικανοί, ντυμένοι ελέφαντες, διαδηλώνουν τις τελευταίες ημέρες στην είσοδο του ζωολογικού κήπου. Το αίτημά τους: να μεταφερθεί η Λάμι σε κάποιο πάρκο ή προστατευόμενη περιοχή όπου ζουν και άλλα παχύδερμα.

Η διεύθυνση του ζωολογικού κήπου πάντως δηλώνει αποφασισμένη να μην υποχωρήσει, παρά τις πρωτοφανείς κινητοποιήσεις. “Η Λάμι έει προσαρμοστεί πλήρως στην κατάσταση και θα παραμείνει εδώ” ανέφερε η εκπρόσωπος Τζένι Μούντλεϊ.

Οι ελέφαντες είναι ιδιαίτερα έξυπνα και κοινωνικά ζώα που συνηθίζουν να ζουν σε κοπάδια.

“Η απομόνωση της Λάμι απειλεί άμεσα την υγεία της, ψυχική και κοινωνική”, εξήγησε η Όντρεϊ Ντέλσινκ, η επικεφαλής της ζωοφιλικής οργάνωσης Humane Society International Africa.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες πέφτουν θύματα λαθροθήρων που τους κυνηγούν για το ελεφαντόδοντό τους και εκτιμάται ότι σήμερα δεν έχουν απομείνει παρά μόνο 415.000.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη από τη δολοφονία τριών παιδιών από τη μητέρα τους στη Μασαχουσέτη: «Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους»
Η υπεράσπιση δεν αμφισβητεί ότι η Κλάνσι σκότωσε τα παιδιά της, αλλά υποστηρίζει ότι έπασχε από σοβαρή επιλόχεια ψύχωση και βρισκόταν υπό ισχυρή φαρμακευτική αγωγή
Η Λίντσεϊ Κλάνσι
Axios: Αυτή είναι η συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν που ανακοίνωσε ο Τραμπ – Διαψεύδει η Τεχεράνη
Ο Τραμπ μιλάει για υπογραφές ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο - Διπλωμάτης υποστήριξε ότι η συμφωνία «μπαίνει σε λεπτομέρειες για όλα τα πυρηνικά ζητήματα» και «ικανοποιεί όλες τις αμερικανικές απαιτήσεις»
Ντόναλντ Τραμπ
Τρόμος για γυναίκα στη Βρετανία: Η στιγμή που 51χρονος την παρασύρει με αυτοκίνητο και τη χτυπά με ρόπαλο μπέιζμπολ
Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Δικαστήριο του Στέμματος του Χαλ και, μετά από τριήμερη διαδικασία, οι ένορκοι έκριναν τον 51χρονο ένοχο για απόπειρα δολοφονίας
Ο 51χρονος Βρετανός, Lawrence Worville που παρέσυρε με το αυτοκίνητό του γυναίκα και στη συνέχεια τη χτύπησε με ρόπαλο του μπέιζμπολ